Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-End 2022 Estelon Extreme mk II

Estelons flaggskip er i sannhet ekstrem.

Skrevet av / 20.05.22 - 14:34
High-End 2022 Estelon Extreme mk II

Estiske Estelon har på kort tid blitt en snakkes i high-end miljøer. Helt siden XA-modellen, har de vist at de våger å gå sine egne veier. Høyttalerne deres ligner nemlig ikke på mye annet der ute, og noen synes de tar den for langt ut, men for Estelon er formene ikke bare kosmetikk. Det er også akustikk og teknikk.

Ingen steder er det å tydelig som i nye Estelon Extreme mk II.

De enorme høyttalerne med fem elementer delt opp i to kabinetter, hvor det ene – mellomtonekabinettet – kan heises og senkes (!).

1DA19343 255D 4FF4 B55C 4E46F6754990
Extreme mk II

Høyttalerne, som her er vist i fargen Midnight Opera, leveres med en fjernkontroll som styrer høyden på mellomtonekabinettet, og man kan vri diskanten innover med knapper på den samme fjernkontrollen. Estelon forteller at det gjør det mulig for kunden å tilpasse sweetspot of fokus, ettersom hvor i rommet man sitter. Uten at man behøver å flytte på de 250 kg tunge høyttalerne.

Som har to 250 mm basselementer fra Accuton med deres CELL aluminium sandwich-membran, en til plassert i mellomtonekabinettet, hvor man også finner en 168 mm Accuton mellomtone med CELL, og en 25 mm diskant. Også den med CELL-membranen fra Accuton.

Det oppgitt frekvensområdet er 25 – 60 000 Hz, og tross en systemimpedans så lav som 3 ohm, mener Estelon at den høye følsomheten på 91 dB / 2,83 V, gjør det mulig å bruke en 20 watter på høyttalerne.

Rommet bør helst være større enn 50 kvm, og i det lille demorommet lød høyttalerne rett og slett helt enormt tøft. Kari Bremnes og Bjørn Berge lød skremmende godt, og disse høyttalerne graver virkelig dypt i bassen.

Prisen? 2.6 millioner kroner for ett par.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top