TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

High-End 2022 Estelon Extreme mk II

Estelons flaggskip er i sannhet ekstrem.

forfatter
Publisert 20.05.22 - 14:34

Estiske Estelon har på kort tid blitt en snakkes i high-end miljøer. Helt siden XA-modellen, har de vist at de våger å gå sine egne veier. Høyttalerne deres ligner nemlig ikke på mye annet der ute, og noen synes de tar den for langt ut, men for Estelon er formene ikke bare kosmetikk. Det er også akustikk og teknikk.

Ingen steder er det å tydelig som i nye Estelon Extreme mk II.

De enorme høyttalerne med fem elementer delt opp i to kabinetter, hvor det ene – mellomtonekabinettet – kan heises og senkes (!).

1DA19343 255D 4FF4 B55C 4E46F6754990
Extreme mk II

Høyttalerne, som her er vist i fargen Midnight Opera, leveres med en fjernkontroll som styrer høyden på mellomtonekabinettet, og man kan vri diskanten innover med knapper på den samme fjernkontrollen. Estelon forteller at det gjør det mulig for kunden å tilpasse sweetspot of fokus, ettersom hvor i rommet man sitter. Uten at man behøver å flytte på de 250 kg tunge høyttalerne.

Som har to 250 mm basselementer fra Accuton med deres CELL aluminium sandwich-membran, en til plassert i mellomtonekabinettet, hvor man også finner en 168 mm Accuton mellomtone med CELL, og en 25 mm diskant. Også den med CELL-membranen fra Accuton.

Det oppgitt frekvensområdet er 25 – 60 000 Hz, og tross en systemimpedans så lav som 3 ohm, mener Estelon at den høye følsomheten på 91 dB / 2,83 V, gjør det mulig å bruke en 20 watter på høyttalerne.

Rommet bør helst være større enn 50 kvm, og i det lille demorommet lød høyttalerne rett og slett helt enormt tøft. Kari Bremnes og Bjørn Berge lød skremmende godt, og disse høyttalerne graver virkelig dypt i bassen.

Prisen? 2.6 millioner kroner for ett par.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Følg Lyd & Bilde