TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

High-End 2022 Dynaudio Focus

Du trenger bare to Focus-høyttalere for å strømme musikk.

forfatter
Publisert 23.05.22 - 15:46

Da vi sist testet Dynaudio-høyttaler i trådløse og aktive utgaver, var vi alltid begeistret over lyden, men ikke fullt så begeistret over betjeningen. Nå kan det hende vi endelig blir hørt, for den nye Dynaudio Focus-serien, ser langt mer spennende ut enn vi hadde håpet på.

Her trenger man ingen ekstra boks som må brukes for å koble til andre lydkilder enn mobilen. Alt er endelig integrert i høyttaleren, som også er utstyrt med analoge og digitale innganger for lyd.

En real overhaling altså, til de bedre, og mener Dynaudio også om lyden.

Dirac kalibrering

dynaudiofocus50 walnut 01
dynaudiofocus50 walnut

Alle høyttalerne i Focus-serien, bruker Dynaudios egne elementer, og er målt i deres Jupiter målerigg som ikke ligner noe annet vi har sett i en høyttalerfabrikk. Skulle man av en eller annen grunn bli misfornøyd med lyden når man kommer hjem, kan man få forhandleren til å kalibrere høyttalerne med en målemikrofon og programvare fra Dirac.

Da tilpasses lyden til rommet den står i, så optimalt som mulig. Det er til og med kompensering av lyden om man har de magnetiske grillene på eller av.

Den nye Focus-serien er ikke bare trådløs med blant annet AirPlay 2 og Google Chromecast, de kan kobles til nettverket med Ethernet-kabel, og har støtte for trådløs tilkobling til en WiSA-tilpasset tv.

App-styring

dynaudiofocus10 white 04
dynaudio focus 10 bak

Alle høyttalerne i Focus-serien, har også analoge og digitale innganger på den ene av dem, også en subwooferutgang for de som trenger det. Det følger også med en fjernkontroll, og alt kan selvsagt styres via en app på mobilen. Hvor man også har tilgang til Spotify Connect, Tidal Connect, QPlay, UPnP og Netradio. Høyttalerne er også klargjort for Roon.

dynaudiofocus50 primary amplifier 02
dynaudio focus 50 forsterkermodul

Serien består av tre modeller, den kompakte bokhyllemodellen Focus 10, med en 280 + 110 w forsterkermodul, en 14 cm MSP bass, og Dynaudios 28 mm domediskant. Den samme diskanten finner man i den slanke gulvstående Focus 30, som har to 14 cm MSP basser. Mens den store gulvstående Focus 50, har to 18 cm MSP basser, en 14 cm MSP mellomtone og 28 mm domediskant.

De gulvstående har også mer krefter i form av en 280 w forsterkermodul til basselementene, i tillegg til 280 w til mellomtone, og 110 w til diskanten.

Priser

dynaudiofocusfamily white
dynaudiofocusfamily white

Høyttalerne er allerede på vei til forhandlerne, og man kan velge mellom sort, hvit, eller en lys aprikosfiner.

Prisene er oppgitt til:

Focus 10: €5,000 p. par

Focus 30: €7,500 

Focus 50: €10,000

dynaudiofocus10 walnut 01
dynaudiofocus10 walnut 01
Les også Dynaudio Focus 20 XD Dynaudio mener det betyr mye å bygge elektronikken inn i høyttaleren. Også i high-end. Det beviser de her.
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vokser med oppgavene Elipsons effektforsterker virker forrederisk klein. Men den er i virkeligheten en tungvekter, som får det beste ut av dine beste opptak.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend