TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

High-End 2022 Burmester 218

Det tok sin tid, men nå er to nye forsterkere klare.

forfatter
Publisert 25.05.22 - 14:30

I følge Thorsten Poenig, Burmesters salgssjef, har det vært nesten umulig å finne en erstatter til Burmesters legendariske 911. Som ikke må forveksles med Porsches med samme navn. I denne sammehengen har 911 i to tiår vært Burmesters kanskje mest avholdte effektforsterker. Og det siste trinnet på stigen før 909, som inntil 159 ble lansert tanke nylig, var Burmesters aller ypperste forsterker. Noensinne.

Men det har like lenge vært et pirismessing, som et størrelsesmessig gap mellom 911 og 909.

Poenig innrømmer at det har vært vanskelig både å lage enn erstatter til 911 som er i sin tredje og siste utgave. Dels fordi Dieter Burmester, mens han levde, var overbevist om at det ikke lot seg gjøre å forbedre 911. Overhodet. Det måtte i så fall en komplett redesign av alt innvendig til, og da var man redd for at Burmester signaturen skulle forsvinne.

Burmester 218 2
Burmester 218 2

Å gjenskape den legendariske lydsignaturen i et helt nytt kretsløpsdesign, kunne fort helle babyen ut med badevannet. Men som Poenig også bemerket, markedet ønsket sterkt en forsterker som kostet mindre enn 909 eller 159, men i et kabinett omtrent like stort som en 911 MK3.

Den nye, eller skal vi si – de nye 218 og 216, har litt større kabinetter enn 911 MK3. Men fordi de har lyktes med å designe slankere føtter under forsterkeren, er høyden den samme som på en 911.

Burmester 218 1
Burmester 218 1

Her er det 218 som er vist, og det er to effektforsterkere som driver de relativt nye BC150 på bildet over og under.  BC150 er også resultatet av et ønske om en mer kompakt utgave av det enorme flaggskipet, BC150.

 

Burmester. BC150
Burmester. BC150

218 og 216 er bygget mer eller mindre som nedskalerte utgaver av 159 til over 3 millioner stykket. Poenig sier at de er sikre på at de har klart å bevare Burmester-lyden i 218 og 216. Det er omtrent det eneste de har til felles med 911 MK3. Alt annet, unntatt det velkjente kabinettdesignet, er nytt. Større kondensatorer, DC-koblet uten kapasitiv kobling i signalveien, og et symmetrisk balansert kretsløp.

Inngangsdelen i forsterkerne bruker Burmester X-Amp, som er deres variant av klasse A-drift, men så langt har de ikke oppgitt noen effekt fra 218 eller 216. Begge kan brukes som stereo, eller mono effektforsterkere.

Det vi vet, er prislappen. En 218 er priset til cirka 35.000 Euro, 216 noe under det (eksakt pris er ikke klar), mens høyttalerne BC150 er priset til 99.000 Euro per par.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde