Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-End 2022

Alt tyder på at High-End 2022 i München var en dundrende suksess.

Skrevet av / 26.05.22 - 10:00
High-End 2022

Tre år etter at high-end messen hadde satt nye rekorder, skulle en redusert hi-fi-messe stige opp fra asken etter nesten to år med covid-19. Det som av mange var ansett som den kanskje aller viktigste messen for high-end hi-fi, hadde lenge vært svært godt besøkt.

Nærmere 500 utstillere tok imot over 400 journalister og 20.000 betalende besøkende, og messen ble behørig dekket fra USAs vestkyst, til Japans østkyst. Alle som var noe i high-end, og en del som ikke var det, var alltid på High-End Munich.

Så hvordan skulle det gå første gangen etter en langvarig global nedstengning av samfunnet? Over all forventning, skulle det vise seg.

Messen hadde naturlig nok færre utstillere på færre kvadratmeter enn før. Mange av utstillerne som alltid var der, holdt seg hjemme. Det gjaldt ikke bare 90 prosent av de asiatiske utstillerne, men også mange fra Europa og USA. De tre viktigste markedene for high-end hi-fi.

5C7B7CFA 72E4 4BA2 AC8D 37DADEE909BA
Dali Kore. Foto: Lasse Svendsen

God stemning

Publikum slapp ikke inn før lørdag 21. mai, men allerede før åpningstiden kl 10, var det dannet store køer utenfor inngangene på MOC-senteret utenfor sentrum av München.

I dagene før hadde utstillere, distributører og presse møttes, og mange steder var gjensynsgleden stor. Faktisk var det en veldig positiv atmosfære på high-end-messen, mer enn før, og de fleste deltakerne gikk bare rundt og smilte og tok hverandre i hendene. Bamseklemmene satt løst.

125A1B46 D1DD 434E A580 CA5FE0FD08A3
Monitor Audo Concept 50

Gåsehud

Som vanlig var det mye rar musikk å høre, og det spriket veldig i hvor vellykket lyden var i de forskjellige rommene. Noen av de aller dyreste anleggene lød slett ikke bra, ofte fordi rommet var et problem for enorme høyttalere, som gjerne favoriserer høyttalere med mer moderat fysikk.

Men det var mange anledninger til å få seg en gåsehudopplevelse. DALI Kore og Monitor Audo Concept 50 var sånne hendelser, og flere andre hadde truffet blink med oppsettet i rommet, og noen steder var det så bra lyd at det nesten ikke var til å tro. Og, det var gjerne langt fra de dyreste anleggene som stod for de største hakesleppene.

En annen ting å ta med seg fra messen, er den enorme mengden med platespillere som ble vist fram. Analogt i begge ender, var over alt på messen. Men vi skal ikke glemme Dynaudios meget interessante, trådløse Focus-høyttalere, som vi ikke kan vente med å få testet. Heller ikke Yamahas integrerte, trådløse RN-2000A. En heftig integrert forsterker – med DAB-radio (!).

Klikk på linken for å gå til noen av de mest spennende lanseringene fra årets høyst etterlengtede high-end-messe i München

 

highend2022 hr 0934
Yamaha True Sound

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top