Mer high-end fra Ayre

Skrevet av / 29.05.17 - 09:05
Mer high-end fra Ayre

Det betyr ikke at det blir noen billig affære. Forsterkeren AX-8 og digitalomvandleren QX-8, kommer ikke til å bli priset i nærheten av den rådyre Twenty-serien, som vi forøvrig har testet, men vi snakker ikke NAD-priser heller.

Den integrerte AX-8 ventes å havne under  100.o00 kr, og da får man en smekker forsterkere med både analoge og digitale innganger. Seks digitale, hvis man regner ethernet som en av dem (for nettverkstilkobling), og tre analoge innganger.

 

(Foto: Lasse Svendsen) Baksiden på en prototype av AX-8.

Forsterkeren er klar for Roon, som er en avansert musikkavspiller, og vil bli levert med Spotify og Tidal integrert. Effektdelen leverer 80 w per kanal (i 8 ohm), og har Ayres Double-Diamond utgangstrinn som leverer lineær effekt slik at man ikke merker at den er 80, og ikke 280 w.

(Foto: Produsenten)

Digitalomvandleren QX-8 er en enklere utgave av den langt dyrere QX-5, men har mye av den samme teknikken ombord. Ayres asynkrone USB-inngang, deres Equilock forsterkertrinn, AyreLock strømforsyning og utgangstrinner har selvsagt Double-Diamond-kretsen.

Alt dette skal gi mer presis konvertering uten digitalstøy eller jitter. Som forsterkeren AX-8, finnes det også her en kraftig hodetelefonutgang, og til sammen åtte digitale lydinnganger.

(Foto: Produsenten)

Ayre QX-8 og AX-8 er i salg først fra september 2017.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top