Fyttikatta for noen høyttalere!

Skrevet av / 23.05.17 - 14:30
Fyttikatta for noen høyttalere!

Beistet fra Burmester veier like mye som en Fiat, nesten i hvertfall, og kommer til å koste like mye som en Ferrari. De sinnsykt store høyttalerne måler 42 cm i bredden, er én meter dype og 187,3 cm høye.

Får du dem først inn, får du dem neppe ut igjen.

Da er det godt å vite at de står på en aluminiumsbase og kan dreies til ønsket posisjon. Høyttaleren er bygget på en formet aluminiumsramme, ledd i amerikansk valnøtt og børstet og polert slik at selv Patek Philippes urmakere ville blitt misunnelig.

(Foto: Produsenten)

De massive høyttalerne har to spesiallagede basselementer med 32 cm diameter, som er montert på siden. De munner ut i to bassrefleksporter – i en hard porselenlegering laget av Königliche Porzellan-Manufaktur –  på den andre siden, mens den heldekkende aluminiumsfronten har to AMT diskanter med brettede folierte membraner, og to 22 cm store mellomtoneelementer. Med membraner i papyrusfiber.

(Foto: Produsenten)

Høyttalerne har noe som kalles Live og Pure Mode, som navnet antyder for enten mest mulig livefølelse, eller nøytral gjengivelse. En ekstra diskant sitter på toppen, den kan slås av og på for liveeffekten.

Kabinettet er ikke bare blytungt, det er også ekstremt dødt, og skal tåle vanvittige lydtrykk fra høyttalerne, uten at resonanser skal farge lyden.

Kanskje vil skal bestille BC350 til test, når de er klare til en høsten en gang. For som nevnt, får man dem først inn, får man dem neppe ut igjen.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top