Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

HiFi Rose RA280 forsterker

Retrodesign med krefter i mengder.

Skrevet av / 12.02.24 - 11:01
HiFi Rose RA280 forsterker

Ut av intet kom HiFi Rose skliende inn på scenen og tok oss med storm. En produsent ingen hadde hørt om, er ikke så uvanlig, men at de lyktes så godt på første forsøk, er svært uvanlig.

Da vi testet deres nettverkstrømmer, RS150B, ble vi kollektivt begeistret. Et sjeldent lekkert grensesnitt kombinert med lekker byggekvalitet og superb lyd, tok oss med storm.

Les også Den mest komplette musikkstrømmeren HiFi Rose er det ferskeste eksemplet på at lydkvalitet og brukervennlighet ikke behøver å være en motsetning.

HiFi Rose lager flere slike nettverkstrømmere, også med forsterker innebygget, for de som foretrekker å ha alt på ett sted.

De lager også en integrert forsterker, som ser ut som et sveitsisk urverk RA180, og koster deretter. Men nå slipper de en mye billigere utgave kalt RA280.

Foto: HiFi Rose

Den har et langt mer minimalistisk design i retrostil, med Vu-metere og sober, instrumental betjening, som minner mer om laboratorieutstyr, enn en hi-fi-forsterker.

Det finnes ikke noen form for strømming her overhodet. Ikke en gang en DAC, og alle inngangene inkludert MM-inngangen for platespiller, er analoge. Ikke slik å forstå at forsterkeren er helanalog, langt i fra. HiFi Rose kaller den en klasse AD-forsterker, som kan minne om Devialets måte å kombinere analog og digital på.

Foto: HiFi Rose

Klasse AD betyr at forsterkeren bruker både analog og klasse D (PWM, red. anm.), og utgangstrinnet er satt opp med Gallium Nitride felteffekttransistorer. I stedet for konvensjonelle transistorer, som for eksempel MosFet. Slik mener HiFi Rose at de klarer å kombinerer masse kraft med lav forvrengning, kontroll og presisjon. Forsterkeren er heller ingen pingle, med 250 W effekt i hver kanal.

Foto: HiFi Rose

På fronten i aluminium, finner man foruten Vu-metere, bass- og diskantkontroll. Her kan man stille bass og diskant med ± 15 dB ved 100 Hz, og ved 10 kHz, med 12 dB helning styrt av en aktiv eq med op-amper.

RA280 er i salg ved slutten av februar, priset til 42.990 kroner. Omtrent halvparten av prisen på en RA180.

Foto: HiFi Rose

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

2 hendelser på “HiFi Rose RA280 forsterker”

  1. Her er dere temmelig på vidda…

    Klasse AD betyr at forsterkeren bruker både analog og digital signalbehandling.

    Flaut med så lite viten av noe som utgir seg for og være et fagblad.

    1. Lasse Svendsen

      Hei, du har helt rett, det er i beste fall upresist å bruke begrepet digital, når det snakkes om svitsjing med pulsbreddemodulering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top