Hi-Fi Klubben får egen scene på Øyafestivalen

”Verdens beste PA” skal gi lyd til elektronisk musikk.

Skrevet av / 16.03.15 - 12:06
Hi-Fi Klubben får egen scene på Øyafestivalen

Øyafestivalen utvider i år sitt samarbeid med Hi-Fi Klubben for å gi enda mer musikk på programmet. Hi-Fi Klubben har etter sigende fått tak i verdens beste PA, som skal brukes på en ny scene som får det passende navnet Hi-Fi Klubben.

Bowers & Wilkins
Anlegget kommer fra ingen ringere enn Bowers & Wilkins, som vi alle vet lager hi-fi-høyttalere i verdenseliten. PA-anlegget skal ha ekte hi-fi-kvaliteter, med lavest mulig forvrengning, for den beste lydopplevelsen man kan tenke seg på konsert. Vi vil bli servert elektronisk musikk ”i bred forståelse av begrepet”. De fire første artistene er klare nå:

DAPHNI (CA) – torsdag 13/8
PHARMAKON (US) – lørdag 15/8
BJØRN TORSKE – lørdag 15/8 (bildet)
DRIPPIN

I tillegg får vi intervjuer med fokus på lydopplevelse – med profilerte musikere fra Øya-programmet. Den nye teltscenen får en kapasitet på 800 personer.

”Vi er strålende fornøyde med mulighetene Hi-Fi Klubben gir oss til å servere Øya-publikummet lydopplevelser i verdensklasse fra spennende elektronikaartister,” kan vi lese i pressemeldingen.

Anlegget fra Bowers & Wilkins skal være spesielt godt egnet til elektronisk musikk, så programmeringen fokuserer på bredden i elektroniske uttrykk, fra det dansbare til det støybaserte. Hi-Fi Klubbens scene vil ta unna mye av det elektroniske programmet, hvilket frigjør mer plass til organisk pop og rock på de andre scenene.

Rekordsalg av ukespass
Etter fjorårets suksessarrangement er kapasiteten utvidet, det samme er mengden ukespass. Samarbeidet med Hi-Fi Klubben gjør at man bruk av en større del av Caltex-løkka, Tøyenparkens kunstgressbane. Det er likevel nå godt under 1000 ukespass igjen til Øyafestivalen, hvilket betyr at festivalen har solgt til ny rekord.

Klikk her for å kjøpe ukespass

oyafestivalen.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top