Search
Generic filters

Hi-Fi Klubben får egen scene på Øyafestivalen

”Verdens beste PA” skal gi lyd til elektronisk musikk.

Øyafestivalen utvider i år sitt samarbeid med Hi-Fi Klubben for å gi enda mer musikk på programmet. Hi-Fi Klubben har etter sigende fått tak i verdens beste PA, som skal brukes på en ny scene som får det passende navnet Hi-Fi Klubben.

Bowers & Wilkins
Anlegget kommer fra ingen ringere enn Bowers & Wilkins, som vi alle vet lager hi-fi-høyttalere i verdenseliten. PA-anlegget skal ha ekte hi-fi-kvaliteter, med lavest mulig forvrengning, for den beste lydopplevelsen man kan tenke seg på konsert. Vi vil bli servert elektronisk musikk ”i bred forståelse av begrepet”. De fire første artistene er klare nå:

DAPHNI (CA) – torsdag 13/8
PHARMAKON (US) – lørdag 15/8
BJØRN TORSKE – lørdag 15/8 (bildet)
DRIPPIN

I tillegg får vi intervjuer med fokus på lydopplevelse – med profilerte musikere fra Øya-programmet. Den nye teltscenen får en kapasitet på 800 personer.

”Vi er strålende fornøyde med mulighetene Hi-Fi Klubben gir oss til å servere Øya-publikummet lydopplevelser i verdensklasse fra spennende elektronikaartister,” kan vi lese i pressemeldingen.

Anlegget fra Bowers & Wilkins skal være spesielt godt egnet til elektronisk musikk, så programmeringen fokuserer på bredden i elektroniske uttrykk, fra det dansbare til det støybaserte. Hi-Fi Klubbens scene vil ta unna mye av det elektroniske programmet, hvilket frigjør mer plass til organisk pop og rock på de andre scenene.

Rekordsalg av ukespass
Etter fjorårets suksessarrangement er kapasiteten utvidet, det samme er mengden ukespass. Samarbeidet med Hi-Fi Klubben gjør at man bruk av en større del av Caltex-løkka, Tøyenparkens kunstgressbane. Det er likevel nå godt under 1000 ukespass igjen til Øyafestivalen, hvilket betyr at festivalen har solgt til ny rekord.

Klikk her for å kjøpe ukespass

oyafestivalen.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!