Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Her er nye Spotify

En real ansiktsløftning - og nye funksjoner.

Skrevet av / 02.04.14 - 10:29
Her er nye Spotify

Borte er det gamle, trauste utseendet på Spotify. Det nye Spotify har et langt mer tiltalende utseende. Ny funksjonalitet er også på plass.

Featured Playlist
En viktig del av nye Spotify er den nye Featured Playlist. Denne ligger i ”Browse”-delen av musikktjenesten, og består av ulike spillelister skreddersydd for ulike høydepunkt på året eller dag i uka, for eksempel. I dag er det onsdag, og da ser vi at vi blir servert spillelistene ”Your favorite coffe house”, som har ulike lavmælt singer/songwriter-musikk. Listen ”Ready for the day” har mer oppesen-musikk for å motivere for en ny arbeidsdag. Den melankolske kan nyte spillelisten ”Early grey morning”, og så videre. Målet er at spillelistene skiftes ut hver eneste dag.

Featured Playlist består av spillelister skreddersydd for denne dagen.
Featured Playlist består av spillelister skreddersydd for denne dagen.

– Vi har som mål at i fremtiden skal det være noe nytt hver gang man logger seg på. Noe som er bra å se på, aldri kjedelig, og gjerne noe nytt for hver gang. Likevel er det viktig at man alltid skal kjenne seg igjen. Det skal aldri være tvil om at det er Spotify, og den nye designen må holde seg, uavhengig av plattform, sier produktutviklingssjef Michelle Kadir over en Skype-samtale med oss.

Velkommen nyhet
Etter kort tid med den nye layouten er det klart at den nye Featured Playlist-funksjonen er meget velkommen. Jeg vil gjette dette raskt blir en populær måte for Spotify-brukere å oppdage ny musikk på. Med denne funksjonen tar Spotify et skritt i retning Wimp, som har redaksjonelle spillelister som sin spesialitet, og som har opplevd stor suksess med nettopp dette.

I tillegg til den nye funksjonen har Spotify en mer ryddig presentasjon av sine vanlige spillelister etter ulike sjangere som humør, pop, rock, fest, trening osv. Grensesnittet er mer ikonbasert, med ”fliseutseende”.

Your Music
En annen ny funksjon har Spotify kalt Your Music. Hvis du liker en sang og vil lagre den til siden, men ikke på forhånd har komponert en spilleliste hvor den passer inn, kan du høyreklikke sangen og velge ”save”. Da lagrer du sangen i biblioteket Your Music, hvor du lett kan finne den tilbake. I Your Music kan du både bla etter artist, album og sang, så du direkte kan finne frem mer musikk fra samme album og artist.

Det nye "fliseutseendet" ser bra ut, og presenterer spillelister for sjanger og humør på en oversiktlig måte.
Det nye «fliseutseendet» ser bra ut, og presenterer spillelister for sjanger og humør på en oversiktlig måte.

Utseende
Ellers er det utseendet og grensesnittet som er nytt. Det virker mer oversiktlig og strømlinjeformet, mer behagelig på øyet, og vil man finne ny musikk basert på artister man hører mye på, gå inn på ”Discover”-fanen og hvil øyet på en oversiktlig liste med store coverbilder.

Discover-funksjonen foreslår musikk basert på annen musikk du hører på, med en mer oversiktlig presentasjon enn før.
Discover-funksjonen foreslår musikk basert på annen musikk du hører på, med en mer oversiktlig presentasjon enn før.

– Det nye Spotify dreier seg om at brukeren skal gjøre minst mulig, sier Michelle Kadir. Det betyr at plattformen må være intuitiv, det skal være lett å finne frem, og det er Spotify som skal gjøre mesteparten av jobben.

Etter en kort tid med nye Spotify, er det åpenbart at dette er en klar forbedring.

spotify.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top