Strømming

En real ansiktsløftning - og nye funksjoner.
Annonse
Annonse
forfatter

Borte er det gamle, trauste utseendet på Spotify. Det nye Spotify har et langt mer tiltalende utseende. Ny funksjonalitet er også på plass.

Featured Playlist
En viktig del av nye Spotify er den nye Featured Playlist. Denne ligger i ”Browse”-delen av musikktjenesten, og består av ulike spillelister skreddersydd for ulike høydepunkt på året eller dag i uka, for eksempel. I dag er det onsdag, og da ser vi at vi blir servert spillelistene ”Your favorite coffe house”, som har ulike lavmælt singer/songwriter-musikk. Listen ”Ready for the day” har mer oppesen-musikk for å motivere for en ny arbeidsdag. Den melankolske kan nyte spillelisten ”Early grey morning”, og så videre. Målet er at spillelistene skiftes ut hver eneste dag.

Featured Playlist består av spillelister skreddersydd for denne dagen.
Featured Playlist består av spillelister skreddersydd for denne dagen.

– Vi har som mål at i fremtiden skal det være noe nytt hver gang man logger seg på. Noe som er bra å se på, aldri kjedelig, og gjerne noe nytt for hver gang. Likevel er det viktig at man alltid skal kjenne seg igjen. Det skal aldri være tvil om at det er Spotify, og den nye designen må holde seg, uavhengig av plattform, sier produktutviklingssjef Michelle Kadir over en Skype-samtale med oss.

Velkommen nyhet
Etter kort tid med den nye layouten er det klart at den nye Featured Playlist-funksjonen er meget velkommen. Jeg vil gjette dette raskt blir en populær måte for Spotify-brukere å oppdage ny musikk på. Med denne funksjonen tar Spotify et skritt i retning Wimp, som har redaksjonelle spillelister som sin spesialitet, og som har opplevd stor suksess med nettopp dette.

I tillegg til den nye funksjonen har Spotify en mer ryddig presentasjon av sine vanlige spillelister etter ulike sjangere som humør, pop, rock, fest, trening osv. Grensesnittet er mer ikonbasert, med ”fliseutseende”.

Annonse

Your Music
En annen ny funksjon har Spotify kalt Your Music. Hvis du liker en sang og vil lagre den til siden, men ikke på forhånd har komponert en spilleliste hvor den passer inn, kan du høyreklikke sangen og velge ”save”. Da lagrer du sangen i biblioteket Your Music, hvor du lett kan finne den tilbake. I Your Music kan du både bla etter artist, album og sang, så du direkte kan finne frem mer musikk fra samme album og artist.

Det nye "fliseutseendet" ser bra ut, og presenterer spillelister for sjanger og humør på en oversiktlig måte.
Det nye “fliseutseendet” ser bra ut, og presenterer spillelister for sjanger og humør på en oversiktlig måte.

Utseende
Ellers er det utseendet og grensesnittet som er nytt. Det virker mer oversiktlig og strømlinjeformet, mer behagelig på øyet, og vil man finne ny musikk basert på artister man hører mye på, gå inn på ”Discover”-fanen og hvil øyet på en oversiktlig liste med store coverbilder.

Discover-funksjonen foreslår musikk basert på annen musikk du hører på, med en mer oversiktlig presentasjon enn før.
Discover-funksjonen foreslår musikk basert på annen musikk du hører på, med en mer oversiktlig presentasjon enn før.

– Det nye Spotify dreier seg om at brukeren skal gjøre minst mulig, sier Michelle Kadir. Det betyr at plattformen må være intuitiv, det skal være lett å finne frem, og det er Spotify som skal gjøre mesteparten av jobben.

Etter en kort tid med nye Spotify, er det åpenbart at dette er en klar forbedring.

spotify.com

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.