Strømming

Strømmer trådløst med AirPlay.
forfatter

Airstream A100 er navnet på Monitor Audios aller første forsterker. Med analoge stereoinnganger så vel som en optisk digital er tilkoblingsmulighetene på plass, og i front sitter en USB-inngang som spiller av musikkfiler fra minnepinne eller harddisk.

AirPlay
Men det er AirPlay via den trådløse nettverkstilkoblingen som er mest interessant. Alternativt har forsterkeren også Wi-Fi Direct, som gjør at den ikke må være tilkoblet hjemmenettverket men i stedet oppretter et mininettverk mellom forsterkeren og avspilleren. Dette gir den mest mulig stabile trådløse avspillingen.

Med AirPlay kan du spille av trådløst fra din iPhone, iPad eller iPod Touch, samt Mac eller PC med iTunes.

Formater
I tillegg kan forsterkeren strømme via DLNA, og støtter da filtypene AAC, ALAC, MP3, WMA, LPCM, Ogg Vorbis, AAC, ALAC, MP3 og FLAC. Også høyoppløste 24-bit / 96 kHz FLAC-filer. Godt er det da at den innebygde digitalomvandleren har 24-bit / 96 kHz oppløsning.

Den kompakte forsterkeren, som bare veier 1,9 kilo, leverer 2 x 50 watt i Klasse A/B.

Pris
Med en pris på 400 britiske pund, forventer vi at norsk pris legger seg i overkant av 4.000 kroner når forsterkeren lanseres i mars.

hifihuset.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.