Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Hegel lanserer H160 integrert og HD12 DAC

I den nye H160 får man innebygget hodetelefonforsterker og digitalomvandler, og DAC-en HD12 kan brukes som forforsterker.

Skrevet av / 01.09.14 - 09:46
Hegel lanserer H160 integrert og HD12 DAC

Med 160 w effekt, hodetelefonforsterker og innebygget digitalomvandler, kan Hegels nyeste H160 være svaret til alle som trenger en allsidig integrert forsterker i det øvre sjiktet.

Forsterkeren som erstatter H200, vil kostet 22.000 kr, legger seg midt mellom Hegels prisbelønte H80 og toppmodellen H300, men er hverken en trimmet H80 eller en nedskalert H300.

Teknisk sett er konstruksjonsprinsippet ikke ulikt hva Hegel bruker i H300, men H160 har en nyere generasjon digitalprosessor og et forbedret kretsløpsdesign. Dessuten har den fått en påkostet hodetelefonforsterker innebygget.

Hegel_H160_01

Resultatet er at den er mer potent enn H80, og i stand til å utfordre den dyrere H300 (29.999 kr). Noe en demo hos Hegel avslørte. En frem og tilbake sjekk med H160 og de to andre forstekerne, koblet til et par gulvstående Magico-høyttalere, viste at H160 har merkbart bedre kontroll, større dybde og dynamisk kontrast enn H80.

Om den også er bedre enn H300, skal vi finne ut i en kommende test, når forsterkeren er klar i løpet av noen ukers tid.

Hegel H launch

Anders Ertzeid i Hegel, med H80, den nye H160 og H300 i bakgrunnen.

H160 har både analoge og digitale innganger, men ingen Wifi eller Bluetooth innebygget. Da må man koble en Aiport Express, Apple TV eller laptopen til en av de digitale inngangene for å kunne styre musikken trådløst.

Hegel_H160_07

Som man kan se av baksiden, består de digitale inngangene av en USB-kontakt, tre optiske og en koaksial digital lydinngang. I tillegg har H160 en ethernet-kontakt for kablet nettverkstilkobling.

For eksempel kan man strømme musikken gjennom AirPlay og DLNA, via kablet nettverk.

Legg merke til at den også har en surroundtilkobling (til venstre sett bakfra) slik at man kan integrere forsterkeren i et hjemmekinooppsett.

HD12_artificial_DSD

Skjermen på den nye Hegel HD12 DAC-en, avslører at den støtter avspilling av DSD-filer (DSD64), som noen audiofile sverger til, men som er lite utbredt foreløpig.

HD12 har også fått en skikkelig hodetelefonutgang, og DAC-en som plasserer seg rett under toppmodellen HD25, har forforsterkerutgang slik at den kan kobles til et par aktive høyttalere eller en effektforsterker, og man kan styre volumet og velge inngang med den medfølgende fjernkontrollen.

HD12 som koster 7.000 kr, erstatter HD11 som vi har testet, og er tilgjengelig i september.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top