Search
Generic filters

HD11: Ny D/A-konverter fra Hegel

HD11 lover enda bedre lyd fra de digitale kildene dine.

Norske Hegel nyter for tiden internasjonal suksess med sine D/A konvertere. I slutten av november kommer arvtageren til den populære HD10.

Den nye Hegel HD11 har akkurat som forgjengeren både USB, koaksiale og optiske digitalinnganger slik at du kan koble til forskjellige lydkilder som TV, PC, Squeezebox, Sonos eller PC og få bedre lydkvalitet gjennom stereoanlegget.

32-bits DAC

Hegel har nå tatt i bruk en helt ny 32-bits DAC-chip fra Texas Instruments, som i følge sjefkonstruktør Bent Holter gir målbart bedre ytelse enn den gamle 24-bits chipen fra Analog Devices, gjennom en betydelig reduksjon av digital forvrengning (jitter). Samtidig har USB-inngangen blitt oppgradert til samme standard som toppmodellen HD20. Sist men ikke minst har HD11 nå fått fjernkontroll slik at du kan velge inngang fra sofaen, men volum må du styre fra kilden – HD11 har ikke innebygd volumkontroll slik som HD20.

Målbart er en ting, men hva med det hørbare? Lyd & Bilde fikk en forsmak på den nye modellen hos Soundgarden i Oslo, og i en direkte shoot-out mot HD10 via USB og koaksialinngangene opplevde vi forskjellen i lydkvalitet som ganske interessant..! Klangmessig låter de to modellene svært likt, men med HD11 ble det rett og slett litt bedre timing, rytme og flyt i musikken.

Bedre og billigere

Hegel HD11 får imidlertid ikke høyere pris av den grunn –  faktisk blir den nesten 2.000 kroner billigere enn modellen den erstatter. Anders Ertzeid hos Hegel Music Systems kunne fortelle at etterspørselen etter Hegels DACer har vokst betraktelig – ikke bare her hjemme, men også internasjonalt. Større volum gjør at Hegel kan presse prisen ned, og det er jo hyggelig for oss lydentusiaster.

Hegel deltar som vanlig på CES-messen i Las Vegas i januar, og her vil de i tillegg til HD11 vise frem en helt ny forsterker, men info om denne er hysj-hysj inntil videre…

Hegel HD11 kommer i butikk i løpet av november og vil koste 5.998 kroner.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.