SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

HD11: Ny D/A-konverter fra Hegel

HD11 lover enda bedre lyd fra de digitale kildene dine.

Norske Hegel nyter for tiden internasjonal suksess med sine D/A konvertere. I slutten av november kommer arvtageren til den populære HD10.

Den nye Hegel HD11 har akkurat som forgjengeren både USB, koaksiale og optiske digitalinnganger slik at du kan koble til forskjellige lydkilder som TV, PC, Squeezebox, Sonos eller PC og få bedre lydkvalitet gjennom stereoanlegget.

32-bits DAC

Hegel har nå tatt i bruk en helt ny 32-bits DAC-chip fra Texas Instruments, som i følge sjefkonstruktør Bent Holter gir målbart bedre ytelse enn den gamle 24-bits chipen fra Analog Devices, gjennom en betydelig reduksjon av digital forvrengning (jitter). Samtidig har USB-inngangen blitt oppgradert til samme standard som toppmodellen HD20. Sist men ikke minst har HD11 nå fått fjernkontroll slik at du kan velge inngang fra sofaen, men volum må du styre fra kilden – HD11 har ikke innebygd volumkontroll slik som HD20.

Målbart er en ting, men hva med det hørbare? Lyd & Bilde fikk en forsmak på den nye modellen hos Soundgarden i Oslo, og i en direkte shoot-out mot HD10 via USB og koaksialinngangene opplevde vi forskjellen i lydkvalitet som ganske interessant..! Klangmessig låter de to modellene svært likt, men med HD11 ble det rett og slett litt bedre timing, rytme og flyt i musikken.

Bedre og billigere

Hegel HD11 får imidlertid ikke høyere pris av den grunn –  faktisk blir den nesten 2.000 kroner billigere enn modellen den erstatter. Anders Ertzeid hos Hegel Music Systems kunne fortelle at etterspørselen etter Hegels DACer har vokst betraktelig – ikke bare her hjemme, men også internasjonalt. Større volum gjør at Hegel kan presse prisen ned, og det er jo hyggelig for oss lydentusiaster.

Hegel deltar som vanlig på CES-messen i Las Vegas i januar, og her vil de i tillegg til HD11 vise frem en helt ny forsterker, men info om denne er hysj-hysj inntil videre…

Hegel HD11 kommer i butikk i løpet av november og vil koste 5.998 kroner.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."