HD11: Ny D/A-konverter fra Hegel

HD11 lover enda bedre lyd fra de digitale kildene dine.
Annonse
Annonse
forfatter

Norske Hegel nyter for tiden internasjonal suksess med sine D/A konvertere. I slutten av november kommer arvtageren til den populære HD10.

Den nye Hegel HD11 har akkurat som forgjengeren både USB, koaksiale og optiske digitalinnganger slik at du kan koble til forskjellige lydkilder som TV, PC, Squeezebox, Sonos eller PC og få bedre lydkvalitet gjennom stereoanlegget.

32-bits DAC

Hegel har nå tatt i bruk en helt ny 32-bits DAC-chip fra Texas Instruments, som i følge sjefkonstruktør Bent Holter gir målbart bedre ytelse enn den gamle 24-bits chipen fra Analog Devices, gjennom en betydelig reduksjon av digital forvrengning (jitter). Samtidig har USB-inngangen blitt oppgradert til samme standard som toppmodellen HD20. Sist men ikke minst har HD11 nå fått fjernkontroll slik at du kan velge inngang fra sofaen, men volum må du styre fra kilden – HD11 har ikke innebygd volumkontroll slik som HD20.

Annonse

Målbart er en ting, men hva med det hørbare? Lyd & Bilde fikk en forsmak på den nye modellen hos Soundgarden i Oslo, og i en direkte shoot-out mot HD10 via USB og koaksialinngangene opplevde vi forskjellen i lydkvalitet som ganske interessant..! Klangmessig låter de to modellene svært likt, men med HD11 ble det rett og slett litt bedre timing, rytme og flyt i musikken.

Bedre og billigere

Hegel HD11 får imidlertid ikke høyere pris av den grunn –  faktisk blir den nesten 2.000 kroner billigere enn modellen den erstatter. Anders Ertzeid hos Hegel Music Systems kunne fortelle at etterspørselen etter Hegels DACer har vokst betraktelig – ikke bare her hjemme, men også internasjonalt. Større volum gjør at Hegel kan presse prisen ned, og det er jo hyggelig for oss lydentusiaster.

Hegel deltar som vanlig på CES-messen i Las Vegas i januar, og her vil de i tillegg til HD11 vise frem en helt ny forsterker, men info om denne er hysj-hysj inntil videre…

Hegel HD11 kommer i butikk i løpet av november og vil koste 5.998 kroner.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.