Strømming

Hør forskjell på lossy og lossless lyd, og få Wimp HiFi gratis i 30 dager.
forfatter

hifi-testen.no kan du teste ut om du har gullører (og gullanlegg!).

Wimp påpeker at du må ha lydutstyret ditt tilkoblet et lydanlegg via AirPlay, DAC eller bruke gode hodetelefoner, og at du ikke vil høre forskjell via datamaskinens innebygde høyttalere eller dårlige hodetelefoner. Vi henger oss på den anbefalingen, og legger til at du helst bør bruke et godt par hodetelefoner tilkoblet en ekstern DAC / hodetelefonforsterker.

Ta deretter testen går ut på først lytte til Spor A, deretter Spor B, og så velge det sporet du tror er HiFi – altså CD-kvalitet, for så å gå videre.

Du får også et tips med deg på veien, om at komprimert musikk svekker basstrykket, detaljer i cymbaler og gir generelt mindre luft og rom i lydbildet.

I følge Wimp er den ene filen AAC 320 kbps, mens den andre er tapsfri FLAC.

Ta testen her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.