Search
Generic filters

Gibson kjøper seg inn i TEAC

To legender slås sammen når amerikanske Gibson kjøper seg opp i japanske TEAC. Som blir en del av Gibsons Pro Audio del.

Gitarprodusenten Gibson er slett ikke ukjent med hi-fi. Foruten attraktive gitarer, har selskapet som eier Gibson, eierskap til Stanton, Cerwin Vega og KRK. Heller ikke ukjente navn i hi-fi og profflyd. I tillegg har de en alliansepartner i Onkyo, og nå kjøper de seg opp som majoritetseier i TEAC Corporation. Og tar med det med seg proffdelen kalt Tascam og high-end delen, kalt Esoteric, inn i Gibsons Pro Audio del.

Gison ES 137

TEAC har nylig lansert en serie hi-fi komponenter i mini-størrelse, blant annet med en CD-spiller og DAC som støtter høyoppløste DSD-filer. Esoteric er merkenavnet på TEACs high-end produkter, som vi tidligere har testet i magasinet. Tascam er kjent som miksere og opptaksutstyr for amatører og proffer. Bruce Springsteen spilte for eksempel inn albumet Nebraska, på en liten firespors Tascam kassettspiller.

Så Gibson og Teac har mer til felles enn man aner. Begge har lenge vært involvert i musikk, og det skal bli interessant å se hva som kommer ut av Gibsons eierskap til TEAC Corporation.

esoteric_k01

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.