Bransjenytt

To legender slås sammen når amerikanske Gibson kjøper seg opp i japanske TEAC. Som blir en del av Gibsons Pro Audio del.
forfatter

Gitarprodusenten Gibson er slett ikke ukjent med hi-fi. Foruten attraktive gitarer, har selskapet som eier Gibson, eierskap til Stanton, Cerwin Vega og KRK. Heller ikke ukjente navn i hi-fi og profflyd. I tillegg har de en alliansepartner i Onkyo, og nå kjøper de seg opp som majoritetseier i TEAC Corporation. Og tar med det med seg proffdelen kalt Tascam og high-end delen, kalt Esoteric, inn i Gibsons Pro Audio del.

Gison ES 137

TEAC har nylig lansert en serie hi-fi komponenter i mini-størrelse, blant annet med en CD-spiller og DAC som støtter høyoppløste DSD-filer. Esoteric er merkenavnet på TEACs high-end produkter, som vi tidligere har testet i magasinet. Tascam er kjent som miksere og opptaksutstyr for amatører og proffer. Bruce Springsteen spilte for eksempel inn albumet Nebraska, på en liten firespors Tascam kassettspiller.

Så Gibson og Teac har mer til felles enn man aner. Begge har lenge vært involvert i musikk, og det skal bli interessant å se hva som kommer ut av Gibsons eierskap til TEAC Corporation.

esoteric_k01

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.