Platespillertilbehør

The Q Up er en praktisk armløfter, som vipper opp tonearmen på platespilleren og redder pickupen. Den passer de fleste spillere.
forfatter

Den litt pussig utseende plastdingsen, er faktisk uhyre praktisk for de aller fleste av oss, som spiller vinylplater. Siden de færreste platespiller stopper og løfter armen når platen er ferdigspilt, ender pickupnålen ofte i en evig runddans i innersporet.

Med Q Up hendig plassert der armen ender når pickupen svinger innom innerrillene, løftes armen skånsomt opp når armen berører fjærutløseren på armløfteren Q-Up. Som kan brukes med nesten alle platespillere og armkombinasjoner, og skåner pickupnålen.

Da høres ikke 500 kroner ut som en ublu pris, og det finnes små klosser som kan brukes for å bygge opp armløfteren, dersom man har en platespiller med veldig høye tallerkener, og ditto høye armbaser.

Q-Up finnes hos duet.no, Big Dipper og de fleste hi-fi-sjapper med respekt for seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.