Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Genial CD-spiller fra Quad

Med innebygget DAC og analoge innganger er Quad Artera Play brennaktuell.

Skrevet av / 02.12.15 - 11:54
Genial CD-spiller fra Quad

Med en fot i den analoge, og en i den digitale tidsalderen, bygger Artera Play bro mellom CD-samlingen og digital strømming av musikk. CD-spilleren er også en digitalomvandler, en forforsterker med digitale innganger, og et meget kompakt alternativ til en high-end oppgradering av anlegget.

Spilleren som bare er 32 cm bred, er designet av Rodney Mead som har designet mange av Quads minimalistiske forsterkere helt opp til 90-tallet.

Den er satt sammen av en tykk frontplate i grå eller  sort aluminium, med kjøleribber på sidene og tykk glassplate på toppen. Spent fast med dempere for å eliminere vibrasjoner.

Les om Quad elektrostatiske høyttalere her.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Artera Play spilleren betjenes fra berøringsfeltet på fronten, eller med den medfølgende fjernkontrollen. Snur man den ser man utgangene til effektforsterkeren, som drives av et balansert klasse A utgangstrinn med volumkontroll.

Foruten to koaksiale og to optiske digitalinnganger, har den USB-inngang, og to par analoge innganger.

CD-spilleren – som ikke spiller SACD – bufrer musikken når man dytter inn en CD, for å eliminere jitter under konverteringen av signalet, og brukeren kan velge mellom fire filterinstillinger som tilpasser digitalyden uansett digital lydkilde.

Spilleren bruker ESS nyere Sabre32 9018 digitalomvandler, som kan takle opp til 32-bit/384kHz data og støtter også de etterspurte lydformatene DSD64, 128 og 256.

Effektforsterker

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det finnes også en effektforsterker kalt Artera Stereo, med 140 w effekt (250 i 4 ohm) per kanal, som matcher Artera-spilleren. Den har balanserte innganger for litt lavere støy og drives med klasse A kombinert med klasse AB-drift på utgangstrinnet.

Teknikken kalles Current Dumping, og er Quads måte å holde forvrengningen på et minimum. Current Dumping ligner litt på Devialets ADH-teknikk, og bruker en klasse A-krets med lav effekt og ditto forvrengning til å behandle musikksignalet, mens klasse AB-seksjonen leverer effekten til høyttalerne.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Slik mener Quad (og Devialet) at de kan holde forvrengningen på et mimimum og samtidig levere nok effekt til å drive de fleste høyttalere.

Artera-serien er ventet på koste i underkant av 20.000 kr per enhet, som ikke er avskrekkende spesifikasjoner og funksjoner betraktet.

Det er forøvrig verdt å nevne at Artera er ikke de eneste produktene som fornyer engelske Quads tilstedeværelse i markedet. Det er også en ny høyttalerserie på gang, Z-serien, som i motsetning til Quads berømte elektrostathøyttalere, bruker konvensjonelle elementer og bånddiskanter.

Men mer om dem senere.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Scroll to Top