s.064

Sveitsiske Thorens har fått lengst oppnådd legendestatus. Den nye TD 160 HD viser hvorfor.

De færreste vurderer platespiller i våre dager, men salget av både vinyl og spillere ikke har vært så høyt på mange år. En rimelig Rega eller Project-spiller er et utmerket sted å starte for de som har lyst å oppleve musikk på vinyl, eller trenger en ny spiller for å nyte platesamlingen på nytt.

Tenk bare på alle som har samlet plater i 20-30 år, og som har stuet alle LP-ene på loftet. Musikalske skatter for den som har samlet skal ikke ligge å støve ned, de skal spilles, og det er mye av grunnen til fornyet interesse for platespillere.

De som er like gamle som meg, husker Thorens godt og mange av dem har eid en Thorens platespiller selv. Men som så mange andre forsvant Thorens fra kartet under digitalrevolusjonen, for så å dukke opp som fugl fønix av asken fra digitalrakettens etterbrenner. Den moderne platespilleren ble skapt og foredlet av blant andre Thorens for en mannsalder siden, hvor remdrift og flytende oppheng startet en liten revolusjon. Blant mange legendariske grammofoner, er TD160-serien introdusert i 1972, blant de som huskes best av de som er gamle nok.

Den nye TD160 HD ligner litt på forgjengeren, og den har da også remdrift av tallerkenen og flytende oppheng med fjærer som absorberer resonanser i chassiset. Men der stopper likhetene. Blant de mest åpenbare forskjellene er en hvit akryltallerken med remdrift på innsiden – som tidligere. Men det er flere årsaker til at spilleren bare slekter på forgjengeren i navnet, og ikke i gavnet.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.