Forforsterker med atomklokke

Her er noe å sikle etter! Verdens første forforsterker med atomklokkedrevne konvertere.
forfatter

Rubicon er en digitalkonverter, forforsterker, hodetelefonforsterker og platespillerforsterker i ett. Det helt spesielle ligger i den digitale delen. Både digital til analog og analog til digital kvalitetssikres nemlig av en hypernøyaktig atomklokke.

Nanosekund
Konverteringen skjer med 384 kHz nøyaktighet, og uansett inngangssignal samples det opp til dette. Ettersom atomklokker typisk har et avvik på rundt ett nanosekund i døgnet (en milliarddel av et sekund!), er det ingen grunn til å tro at rubidium-klokka i Rubicon er noe annerledes. Dette er helt sjukt, 100.000 ganger mer nøyaktig enn en kvartskrystall i følge Antelope Audio. Sammen med Antelopes 64-bit klokketeknologi hevder produsenten et gjennombrudd innen jitterkontroll, og uovertruffen lydkvalitet.

Den samme teknologien brukes i produsentens flaggskip-masterklokker brukt i produksjonen av filmmusikken til storfilmer som for eksempel Avatar.

Rubicon er huset i et stabilt aluminiumkabinett, maskinkuttet ut fra ett stykke, og med en klassisk Art deco-design (tenk Verdensutstillingen i Paris i 1925).

Digitaliser platesamlingen
Foruten hodetelefonforsterkning med dobbelt forsterkersteg har Rubicon dessuten fått implementert en trafobasert JFET platespillerforsterker. Ettersom den supernøyaktige konverteringen også skjer fra analogt til digitalt, skulle det bare mangle at ikke det da også fantes en USB-kontakt med opptaksfunksjon. Dermed kan du digitalisere dine LP-plater med superb nøyaktighet, og lagre direkte på en minnepinne eller harddisk.

Rubicon har dessuten nettverkstilkobling, som gjør at du trådløst kan spille av musikkfiler fra nettverkstilkoblet smarttelefon, PC eller harddisk (NAS), gjennom den høyoppløste DAC-en i Rubicon.

Inn- og utganger
Rubicon har platespilleringang i tillegg til tre linjeinnganger av typen RCA så vel som en RCA høyimpedansinngang. Den har dessuten en balansert inngang av typen kombo XLR/6,3mm jack. Av digitale innganger finnes to koaksiale og to optiske, så vel som en XLR (AES/EBU). Inngang for ekstern klokke finnes også, skulle du mot formodning ha en enda råere tilgjengelig. Til slutt en eternettport, som gjør at du får koblet Rubicon til hjemmenettverket. Av utganger har den både balansert og ubalansert, så vel som to koaksiale. En USB-kontakt går begge veier, slik at den både kan strømme og lagre musikk.

Prisen er ikke oppgitt, men vi gjetter at den blir midt på den femsifrete tallregionen et sted. Kan tro vi gleder oss til å få testet den!

antelopeaudio.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.