High-end

Den nye Parasound Halo P5 er en forforsterker helt i tråd med dagens behov. Med platespillerinngang og digitalomvandler får man i pose og sekk.
Annonse
Annonse
forfatter

Forforsterkeren er også en 2,1 kanals forsterker. På baksiden er det nemlig to utganger for subwoofer. Ikke nok med det, P5 har også basskontroll i form av innebygget delefilter for sub.

Med den kan man bestemme delingen til basshøyttaleren allerede på utgangene, fra 20 til 140 hz. Som holder i massevis for alle subwoofere. Deling er også mulig på et par analoge lydutganger.

Platespillerinngangen har en bryter for Moving Coil og Moving Magnet pickuper, som har vodt forskjellige utgangspenninger. Der finner man også valg av 47Kohm og 100 ohm på MC-inngangen, noe som gjør P5 litt mer fleksibel når man må finne riktig belastningsimpedans for pickupen.

Foruten fem ubalanserte (RCA) analoge lydinnganger, og et par balanserte innganger (XLR), har den også bypass av hjemmekinoanlegget ditt, hvor du kan sløyfe lyden fra surroundoppsettet gjennom P5.

Med USB, koaksial og optisk digitalinngang for lyd, kan man koble til eksterne digitale lydkilder, som en laptop eller mediespiller, og bruke forforsterkerens integrerte digitalomvandler.

Den jobber med 24-bit ordlengde og 192 kHz samplefrekvens (96 kHz på USB-kilder), helt i tråd med dagens krav til DAC-er. Innebyggede eller ei.

På fronten har den fått en 3,5 mm minijackinngang for lydkilder som mobiltelefoner eller iPod-er, og forforsterkeren har også en dedikert hodetelefonforsterker innebygget. Så er head-fi entusiastene også sørget for.

Med en pris på 9.990 kr, er det liten tvil om at man får mye for pengene i Halo P5. Akkurat hvor mye, planlegger vi å finne ut av i en kommende test.

Så følg med.

p5_back_300

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.