High-end

Den nye Parasound Halo P5 er en forforsterker helt i tråd med dagens behov. Med platespillerinngang og digitalomvandler får man i pose og sekk.
Annonse
Annonse
forfatter

Forforsterkeren er også en 2,1 kanals forsterker. På baksiden er det nemlig to utganger for subwoofer. Ikke nok med det, P5 har også basskontroll i form av innebygget delefilter for sub.

Med den kan man bestemme delingen til basshøyttaleren allerede på utgangene, fra 20 til 140 hz. Som holder i massevis for alle subwoofere. Deling er også mulig på et par analoge lydutganger.

Platespillerinngangen har en bryter for Moving Coil og Moving Magnet pickuper, som har vodt forskjellige utgangspenninger. Der finner man også valg av 47Kohm og 100 ohm på MC-inngangen, noe som gjør P5 litt mer fleksibel når man må finne riktig belastningsimpedans for pickupen.

Foruten fem ubalanserte (RCA) analoge lydinnganger, og et par balanserte innganger (XLR), har den også bypass av hjemmekinoanlegget ditt, hvor du kan sløyfe lyden fra surroundoppsettet gjennom P5.

Med USB, koaksial og optisk digitalinngang for lyd, kan man koble til eksterne digitale lydkilder, som en laptop eller mediespiller, og bruke forforsterkerens integrerte digitalomvandler.

Annonse

Den jobber med 24-bit ordlengde og 192 kHz samplefrekvens (96 kHz på USB-kilder), helt i tråd med dagens krav til DAC-er. Innebyggede eller ei.

På fronten har den fått en 3,5 mm minijackinngang for lydkilder som mobiltelefoner eller iPod-er, og forforsterkeren har også en dedikert hodetelefonforsterker innebygget. Så er head-fi entusiastene også sørget for.

Med en pris på 9.990 kr, er det liten tvil om at man får mye for pengene i Halo P5. Akkurat hvor mye, planlegger vi å finne ut av i en kommende test.

Så følg med.

p5_back_300

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.