Search
Generic filters

Fleksibel forsterker med DAC

Den nye Parasound Halo P5 er en forforsterker helt i tråd med dagens behov. Med platespillerinngang og digitalomvandler får man i pose og sekk.

Forforsterkeren er også en 2,1 kanals forsterker. På baksiden er det nemlig to utganger for subwoofer. Ikke nok med det, P5 har også basskontroll i form av innebygget delefilter for sub.

Med den kan man bestemme delingen til basshøyttaleren allerede på utgangene, fra 20 til 140 hz. Som holder i massevis for alle subwoofere. Deling er også mulig på et par analoge lydutganger.

Platespillerinngangen har en bryter for Moving Coil og Moving Magnet pickuper, som har vodt forskjellige utgangspenninger. Der finner man også valg av 47Kohm og 100 ohm på MC-inngangen, noe som gjør P5 litt mer fleksibel når man må finne riktig belastningsimpedans for pickupen.

Foruten fem ubalanserte (RCA) analoge lydinnganger, og et par balanserte innganger (XLR), har den også bypass av hjemmekinoanlegget ditt, hvor du kan sløyfe lyden fra surroundoppsettet gjennom P5.

Med USB, koaksial og optisk digitalinngang for lyd, kan man koble til eksterne digitale lydkilder, som en laptop eller mediespiller, og bruke forforsterkerens integrerte digitalomvandler.

Den jobber med 24-bit ordlengde og 192 kHz samplefrekvens (96 kHz på USB-kilder), helt i tråd med dagens krav til DAC-er. Innebyggede eller ei.

På fronten har den fått en 3,5 mm minijackinngang for lydkilder som mobiltelefoner eller iPod-er, og forforsterkeren har også en dedikert hodetelefonforsterker innebygget. Så er head-fi entusiastene også sørget for.

Med en pris på 9.990 kr, er det liten tvil om at man får mye for pengene i Halo P5. Akkurat hvor mye, planlegger vi å finne ut av i en kommende test.

Så følg med.

p5_back_300

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!