Flaggskip fra Von Schweikert

Von Schweikert Audio lanserer nye high-end-høyttalere, i form av VR-100XS. Prisen er på nærmere millionen…

Den nye VR-100XS veier over 225 kilo… pr. stykk! Snakk om massive byggespesifikasjoner! 180 cm på strømpelesten rager de to tårnene like høyt som Arnold Schwarzenegger, og sammen med de to uavhengige subwooferene med hver sin 15-tommer og 1.600 watt Klasse D forsterkning, tipper vi de også slår like hardt som The Terminator.

Smørbrød
Alle elementene er spesiallaget, med membraner av en spesiell smørbrødkonstruksjon av magnesium, aluminium, polyester og keramikk. Alt for å gjøre membranene stive og meget lette, uten å tilføre sin egen klang til musikken. Til og med bånddiskantene er smørbrødkonstruksjoner, da av magnesium og aluminium, med et tynt lag polyester bak for å hindre metallisk ringing.

Von Schweikert Audio hevder de nye høyttalerelementene har en transientrespons som er overlegen alle andre elementer de har testet. Med andre ord de raskeste og mest dynamiske.

Effektive elementer
Elementene bruker magneter av alnico (sammensatt av aluminium, nikkel og kobolt) og neodym, som skal være meget effektive og med et lineært magnetfelt for mest mulig effektiv drift av spolen. Von Schweikert hevder faktisk 10 ganger lavere motorforvrengning i sine høyttalerelementer, som resulterer i en mye renere lyd.

Von Schweikert har sitt eget prinsipp de kaller Low Frequency Alignment, som skal sørge for at bassresponsen er helt jevn, ned til en 1,5 dB toleranse uansett hvor i rommet du sitter eller står. For å få til dette, brukes DSP-korreksjon i subwooferforsterkerne sammen med fire basselementer med justerbar fase og tidsforsinkelse.

Dipol
Med to elementer plassert på baksiden er VR-100-tårnene dipole over 1.000 Hz, med justerbart lydnivå fra de bakre elementene, slik at du best mulig kan tilpasse høyttalerne til plassering og akustikken i rommet.

Så var det dette med å hoste opp en million, da…

vonschweikertaudio.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.