TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Flaggskip fra Von Schweikert

Von Schweikert Audio lanserer nye high-end-høyttalere, i form av VR-100XS. Prisen er på nærmere millionen…

forfatter
Publisert 28.11.12 - 11:34

Den nye VR-100XS veier over 225 kilo… pr. stykk! Snakk om massive byggespesifikasjoner! 180 cm på strømpelesten rager de to tårnene like høyt som Arnold Schwarzenegger, og sammen med de to uavhengige subwooferene med hver sin 15-tommer og 1.600 watt Klasse D forsterkning, tipper vi de også slår like hardt som The Terminator.

Smørbrød
Alle elementene er spesiallaget, med membraner av en spesiell smørbrødkonstruksjon av magnesium, aluminium, polyester og keramikk. Alt for å gjøre membranene stive og meget lette, uten å tilføre sin egen klang til musikken. Til og med bånddiskantene er smørbrødkonstruksjoner, da av magnesium og aluminium, med et tynt lag polyester bak for å hindre metallisk ringing.

Von Schweikert Audio hevder de nye høyttalerelementene har en transientrespons som er overlegen alle andre elementer de har testet. Med andre ord de raskeste og mest dynamiske.

Effektive elementer
Elementene bruker magneter av alnico (sammensatt av aluminium, nikkel og kobolt) og neodym, som skal være meget effektive og med et lineært magnetfelt for mest mulig effektiv drift av spolen. Von Schweikert hevder faktisk 10 ganger lavere motorforvrengning i sine høyttalerelementer, som resulterer i en mye renere lyd.

Von Schweikert har sitt eget prinsipp de kaller Low Frequency Alignment, som skal sørge for at bassresponsen er helt jevn, ned til en 1,5 dB toleranse uansett hvor i rommet du sitter eller står. For å få til dette, brukes DSP-korreksjon i subwooferforsterkerne sammen med fire basselementer med justerbar fase og tidsforsinkelse.

Dipol
Med to elementer plassert på baksiden er VR-100-tårnene dipole over 1.000 Hz, med justerbart lydnivå fra de bakre elementene, slik at du best mulig kan tilpasse høyttalerne til plassering og akustikken i rommet.

Så var det dette med å hoste opp en million, da…

vonschweikertaudio.com

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vokser med oppgavene Elipsons effektforsterker virker forrederisk klein. Men den er i virkeligheten en tungvekter, som får det beste ut av dine beste opptak.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend