Search
Generic filters

Fet forforsterker med DAC

Overskriften er faktisk korrekt. Peachtree Audios Grand Pre er nemlig en hybrid forforsterker med integrert digitalomvandler. Akkurat hva mange trenger i disse strømmetider.

Peachtree Audio Grand Pre har en mengde innganger for lyd, både analoge og digitale. I tillegg er forforsterkeren i Grand Pre, utstyrt med 12zx7 vakuumrør, som forsyner et diskret klasse A utgangstrinn med lydsignalet.

I teorien skal det bety forvrengningsfri (eller ekstremt lav) silkeglatt lyd, av den typen som mange sikler etter.

At Grand Pre har en seriøs integrert digitalomvandler, er et tegn i tiden. Alle har digitale lydkilder, mange strømmer musikken, og da trenger man en digitalomvandler av høy kvalitet om musikken skal låte optimalt.

Her får man seks digitale lydinnganger, to optiske (toslink), to koaksiale (RCA/SPDIF), en 75 ohm BNC og ikke minst en USB-inngang. Alt sendes til en ESS Sabre 32 9018 digitalomvandler, som jobber med så mye som 24-bit/192 khz omvandling, for maksimal dynamikk og oppløsning.

Dne har også tre analoge lydinnganger hvorav en balansert (XLR), linjeutgang, highpass-utgang og utgang til effektforsterker – eller aktive høyttalere – naturligvis.

På fronten sitter utgangen fra en skikkelig hodetelefonforsterker, sånn at de med gode hodetelefoner slipper å kjøpe en separat hodetelefonforsterker.

Forsterkeren kan brukes i vanlig transistormodus, eller med rørene innkoblet, for enda mer «levende» gjengivelse av strømmet og komprimerte musikkfiler.

Eufonia

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.