Digital rørforsterker

Overskriften er faktisk korrekt. Peachtree Audios Grand Pre er nemlig en hybrid forforsterker med integrert digitalomvandler. Akkurat hva mange trenger i disse strømmetider.
Annonse
Annonse
forfatter

Peachtree Audio Grand Pre har en mengde innganger for lyd, både analoge og digitale. I tillegg er forforsterkeren i Grand Pre, utstyrt med 12zx7 vakuumrør, som forsyner et diskret klasse A utgangstrinn med lydsignalet.

I teorien skal det bety forvrengningsfri (eller ekstremt lav) silkeglatt lyd, av den typen som mange sikler etter.

At Grand Pre har en seriøs integrert digitalomvandler, er et tegn i tiden. Alle har digitale lydkilder, mange strømmer musikken, og da trenger man en digitalomvandler av høy kvalitet om musikken skal låte optimalt.

Her får man seks digitale lydinnganger, to optiske (toslink), to koaksiale (RCA/SPDIF), en 75 ohm BNC og ikke minst en USB-inngang. Alt sendes til en ESS Sabre 32 9018 digitalomvandler, som jobber med så mye som 24-bit/192 khz omvandling, for maksimal dynamikk og oppløsning.

Dne har også tre analoge lydinnganger hvorav en balansert (XLR), linjeutgang, highpass-utgang og utgang til effektforsterker – eller aktive høyttalere – naturligvis.

Annonse

På fronten sitter utgangen fra en skikkelig hodetelefonforsterker, sånn at de med gode hodetelefoner slipper å kjøpe en separat hodetelefonforsterker.

Forsterkeren kan brukes i vanlig transistormodus, eller med rørene innkoblet, for enda mer “levende” gjengivelse av strømmet og komprimerte musikkfiler.

Eufonia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!