Digital rørforsterker

Overskriften er faktisk korrekt. Peachtree Audios Grand Pre er nemlig en hybrid forforsterker med integrert digitalomvandler. Akkurat hva mange trenger i disse strømmetider.
Annonse
Annonse
forfatter

Peachtree Audio Grand Pre har en mengde innganger for lyd, både analoge og digitale. I tillegg er forforsterkeren i Grand Pre, utstyrt med 12zx7 vakuumrør, som forsyner et diskret klasse A utgangstrinn med lydsignalet.

I teorien skal det bety forvrengningsfri (eller ekstremt lav) silkeglatt lyd, av den typen som mange sikler etter.

At Grand Pre har en seriøs integrert digitalomvandler, er et tegn i tiden. Alle har digitale lydkilder, mange strømmer musikken, og da trenger man en digitalomvandler av høy kvalitet om musikken skal låte optimalt.

Her får man seks digitale lydinnganger, to optiske (toslink), to koaksiale (RCA/SPDIF), en 75 ohm BNC og ikke minst en USB-inngang. Alt sendes til en ESS Sabre 32 9018 digitalomvandler, som jobber med så mye som 24-bit/192 khz omvandling, for maksimal dynamikk og oppløsning.

Dne har også tre analoge lydinnganger hvorav en balansert (XLR), linjeutgang, highpass-utgang og utgang til effektforsterker – eller aktive høyttalere – naturligvis.

På fronten sitter utgangen fra en skikkelig hodetelefonforsterker, sånn at de med gode hodetelefoner slipper å kjøpe en separat hodetelefonforsterker.

Forsterkeren kan brukes i vanlig transistormodus, eller med rørene innkoblet, for enda mer «levende» gjengivelse av strømmet og komprimerte musikkfiler.

Eufonia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass