TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Esoteric N-01XD

Fullintegrert DAC med nettverksstilkobling og MQA-støtte.

forfatter
Publisert 27.02.20 - 11:55

Mange tror kanskje at audiofile mennesker bare er opptatt av å børste støv av platesamlingen, og henge sine kabler i små snorer på gulvet, mens de sjekker at høyttalerne fremdeles står plassert på den samme tilmålte millimeterpresisjonen.

Det kan godt hende, og det kan godt hende at de også har en nettverksspiller de bruker når de strømmer musikk. Audiofile er nemlig ikke en stereotyp gruppe, 0g det er fullt mulig å ha både vinylplater og digital nettverkstrømming.

Derfor finnes det nettverksspillere som Ayre QX-5, eller Technics SL-G700, som også inkluderer CD-spiller.

Esoteric N-01XD gjør mye av det samme, bare uten CD-spiller, men den stiller i en helt annen klasse.

Spilleren er egentlig en digitalkonverter med nettverkstilkobling, og analoge utganger. Den er bygget hos TEACs Esoteric-avdeling, som kun befatter seg med den mest ekstreme high-end, og N-01XD er ikke noe unntak.

Spilleren, la oss kalle den det, er overdådig bygget med et massivt chassis som både skjermer og demper, og inneholder en DAC med DSD og MQA-støtte, slik at man kan koble til digitale lydkilder og kablet nettverk for musikkstrømming, og bruke det Esoteric kaller en Master Sound Discrete DAC.

Kompleksiteten er overveldende, DAC-en bruker 32 separate elementer – for hver kanal, og Esoterics Delta-Sigma-modulator som kjører med 64-bit og 512Fs sampling (!).

Den analoge utgangskretsen bruker en buffer-forsterker med svært høy slew rate på f 2,000V/µs, og utgangene bruker kondensatorer med hele 250,000μF kapasitet.

Det er ganske formidabelt for en forsterker, for ikke å snakke om en DAC. På baksiden er det også tilkoblinger for en separat masterklokke, og spilleren støtter Esoterics ES-Link som blant annet støtter høyere sampling over HDMI-inngangene, 22.5MHz DSD og 768kHz/48-bit PCM.

Det finnes også en Esoteric Sound Stream for Apple iOS/Android, hvor man kan styre strømmingen over nettverket, og bla i musikkbiblioteket på en harddisk tilkoblet det samme nettverket.

 

Esoteric N-01XD støtter Tidal, Qobus, og Spotify, den er såkalt Roon Ready, og har innebygget støtte for MQA-filer (Tidal Master).

Den er klar for levering fra april 2020, til 235.000 kr.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

En kommentar om “Esoteric N-01XD”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde