Esoteric N-01XD

Fullintegrert DAC med nettverksstilkobling og MQA-støtte.

Mange tror kanskje at audiofile mennesker bare er opptatt av å børste støv av platesamlingen, og henge sine kabler i små snorer på gulvet, mens de sjekker at høyttalerne fremdeles står plassert på den samme tilmålte millimeterpresisjonen.

Det kan godt hende, og det kan godt hende at de også har en nettverksspiller de bruker når de strømmer musikk. Audiofile er nemlig ikke en stereotyp gruppe, 0g det er fullt mulig å ha både vinylplater og digital nettverkstrømming.

Derfor finnes det nettverksspillere som Ayre QX-5, eller Technics SL-G700, som også inkluderer CD-spiller.

Esoteric N-01XD gjør mye av det samme, bare uten CD-spiller, men den stiller i en helt annen klasse.

Spilleren er egentlig en digitalkonverter med nettverkstilkobling, og analoge utganger. Den er bygget hos TEACs Esoteric-avdeling, som kun befatter seg med den mest ekstreme high-end, og N-01XD er ikke noe unntak.

Spilleren, la oss kalle den det, er overdådig bygget med et massivt chassis som både skjermer og demper, og inneholder en DAC med DSD og MQA-støtte, slik at man kan koble til digitale lydkilder og kablet nettverk for musikkstrømming, og bruke det Esoteric kaller en Master Sound Discrete DAC.

Kompleksiteten er overveldende, DAC-en bruker 32 separate elementer – for hver kanal, og Esoterics Delta-Sigma-modulator som kjører med 64-bit og 512Fs sampling (!).

Den analoge utgangskretsen bruker en buffer-forsterker med svært høy slew rate på f 2,000V/µs, og utgangene bruker kondensatorer med hele 250,000μF kapasitet.

Det er ganske formidabelt for en forsterker, for ikke å snakke om en DAC. På baksiden er det også tilkoblinger for en separat masterklokke, og spilleren støtter Esoterics ES-Link som blant annet støtter høyere sampling over HDMI-inngangene, 22.5MHz DSD og 768kHz/48-bit PCM.

Det finnes også en Esoteric Sound Stream for Apple iOS/Android, hvor man kan styre strømmingen over nettverket, og bla i musikkbiblioteket på en harddisk tilkoblet det samme nettverket.

 

Esoteric N-01XD støtter Tidal, Qobus, og Spotify, den er såkalt Roon Ready, og har innebygget støtte for MQA-filer (Tidal Master).

Den er klar for levering fra april 2020, til 235.000 kr.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.