Esoteric N-01XD

Fullintegrert DAC med nettverksstilkobling og MQA-støtte.
Annonse
Annonse
forfatter

Mange tror kanskje at audiofile mennesker bare er opptatt av å børste støv av platesamlingen, og henge sine kabler i små snorer på gulvet, mens de sjekker at høyttalerne fremdeles står plassert på den samme tilmålte millimeterpresisjonen.

Det kan godt hende, og det kan godt hende at de også har en nettverksspiller de bruker når de strømmer musikk. Audiofile er nemlig ikke en stereotyp gruppe, 0g det er fullt mulig å ha både vinylplater og digital nettverkstrømming.

Derfor finnes det nettverksspillere som Ayre QX-5, eller Technics SL-G700, som også inkluderer CD-spiller.

Esoteric N-01XD gjør mye av det samme, bare uten CD-spiller, men den stiller i en helt annen klasse.

Annonse

Spilleren er egentlig en digitalkonverter med nettverkstilkobling, og analoge utganger. Den er bygget hos TEACs Esoteric-avdeling, som kun befatter seg med den mest ekstreme high-end, og N-01XD er ikke noe unntak.

Spilleren, la oss kalle den det, er overdådig bygget med et massivt chassis som både skjermer og demper, og inneholder en DAC med DSD og MQA-støtte, slik at man kan koble til digitale lydkilder og kablet nettverk for musikkstrømming, og bruke det Esoteric kaller en Master Sound Discrete DAC.

Kompleksiteten er overveldende, DAC-en bruker 32 separate elementer – for hver kanal, og Esoterics Delta-Sigma-modulator som kjører med 64-bit og 512Fs sampling (!).

Den analoge utgangskretsen bruker en buffer-forsterker med svært høy slew rate på f 2,000V/µs, og utgangene bruker kondensatorer med hele 250,000μF kapasitet.

Det er ganske formidabelt for en forsterker, for ikke å snakke om en DAC. På baksiden er det også tilkoblinger for en separat masterklokke, og spilleren støtter Esoterics ES-Link som blant annet støtter høyere sampling over HDMI-inngangene, 22.5MHz DSD og 768kHz/48-bit PCM.

Annonse

Det finnes også en Esoteric Sound Stream for Apple iOS/Android, hvor man kan styre strømmingen over nettverket, og bla i musikkbiblioteket på en harddisk tilkoblet det samme nettverket.

 

Esoteric N-01XD støtter Tidal, Qobus, og Spotify, den er såkalt Roon Ready, og har innebygget støtte for MQA-filer (Tidal Master).

Den er klar for levering fra april 2020, til 235.000 kr.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.