Search
Generic filters

Endelig er Mark Levinson klar

Den integrerte forsterkeren fra Mark Levinson har latt vente på seg, men nå debuterer den 200 w kraftige No 585 på High-End 2014 i Munchen.

Den integrerte Mark Levinson No. 585 skrev vi om første gang allerede i januar 2012. Siden har den latt vente på seg, tross at har vært vist fram som dummy på messer verden over. Nå sier Mark Levinson at de endelig er klar med forsterkeren. Den skal demonsteres (føste gang?) på High-End messen i Munchen, som går av stabelen 15-17. mai.

No. 585 er den første integrerte forsterkeren siden No. 383 for 14 år siden. Men den nye modellen skiller seg fra forgjengeren på vesentlige punkter.  I tillegg til fire analoge lydinnganger, har den hele seks digitale innganger. USB selvsagt, slik at laptopen kan kobles til, 2 x optisk, 2 x koaksial og til og med 110 ohms  AES/EBU-inngang med balansert XLR tilkobling.

Forsterkeren leverer 200 watts effekt i 8 ohm og 350 watt i 4 ohms belastning, og har en  en 32-bit/192kHz digitalomvandler fra ESS Sabre, som støtter avspilling av DSD-filer over USB.

Den har også Harman Clari-Fi, som er en avansert signalprosessering, som skal forbedre lyden fra komprimerte musikkfiler som MP3.

En annen nyttig ting er utgang for subwoofer med et 80Hz høypassfilter slik at man kan bruke forsterkeren i en 2.1-konfigurasjon. Praktisk hvis man har små høyttalere, med en subwoofer i tillegg, for å skjøte på dypbassen.

Mark Levinson No. 585  er dog ikke i salg før september 2014, og er priset til $12,000 i USA.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.