Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Enda en Rega platespiller

Rega ligger ikke på latsiden. Hakk i hæl med den nye RP3, kommer nå RP6. En mer påkostet platespiller med bedre strømforsyning.

Engelske Rega er vel kjent for sine kvalitetspillere i fornuftig prisklasse. Den legendariske Planar 3 har fått mange etterkommere, sist i RP3 som koster fra 5.000 kroner med en Rega-arm.

Men den nye RP6 er en mer påkostet utgave som etterfølger P5 og P3-24, og har Regas TT-PSU strømforsyning i tillegg. Ellers er armen den samme som på RP3, en RB303 som er en forbedret utgave av den klassiske RB300.

Spilleren har fått Regas nye superlette og avstivede chassis, som en 24v synkronmotor er montert på, og altså drevet av en egen strømforsyning.

RP6 som leveres i en rekke glansede farger, blant annet sort pianolakk, skal koste omtrent 8.000 kroner uten pickup.

Annonse

Fakta:

 • Ny RB303 tonearm
  Inkluderer TT-PSU separat strømforsyning
  Aluminium innertallerken
  Ny Double Brace Technology  for forbedret stivhet og demping mellom tonearmbase og tallerkenlageret
  16mm glastallerken med filtmatte
  24v synkronmotor med mindre 0,05 % avvik
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.