Platespiller

Rega ligger ikke på latsiden. Hakk i hæl med den nye RP3, kommer nå RP6. En mer påkostet platespiller med bedre strømforsyning.
forfatter

Engelske Rega er vel kjent for sine kvalitetspillere i fornuftig prisklasse. Den legendariske Planar 3 har fått mange etterkommere, sist i RP3 som koster fra 5.000 kroner med en Rega-arm.

Men den nye RP6 er en mer påkostet utgave som etterfølger P5 og P3-24, og har Regas TT-PSU strømforsyning i tillegg. Ellers er armen den samme som på RP3, en RB303 som er en forbedret utgave av den klassiske RB300.

Spilleren har fått Regas nye superlette og avstivede chassis, som en 24v synkronmotor er montert på, og altså drevet av en egen strømforsyning.

RP6 som leveres i en rekke glansede farger, blant annet sort pianolakk, skal koste omtrent 8.000 kroner uten pickup.

Fakta:

 • Ny RB303 tonearm
  Inkluderer TT-PSU separat strømforsyning
  Aluminium innertallerken
  Ny Double Brace Technology  for forbedret stivhet og demping mellom tonearmbase og tallerkenlageret
  16mm glastallerken med filtmatte
  24v synkronmotor med mindre 0,05 % avvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også