En dokk til både Apple og Android

S1 og S2 er dokkinghøyttalere fra Idapt, som vil dokke mobile enheter fra Apple og Android. Men de trenger din hjelp.
Annonse
Annonse
forfatter

Idapt S1 og S2 kan bli verdens første dokkinghøyttalere for både Apple- og Android-baserte smartmobiler og nettbrett. I tillegg kan de strømme trådløst via bluetooth.

Dokkingsystemene har nemlig utskiftbare plugger til din mobilenhet. Det betyr at enten du har en Android-, Blackberry- eller Windows-mobil, eller om du har en iPod 3, 4 eller 5, så får du dokket nettopp din telefon. Nettbrett kan faktisk også dokkes, vertikalt som horisontalt.

Idapt S1 har dokking for ett produkt, mens S2 har to dokkingkontakter og kan dermed dokke og lade to produkter samtidig.

Det er litt uklart, men det virker som om dokkingkontaktene kun lader enhetene, mens alt av lyd strømmes via bluetooth. Dette gjør høyttaleren fremtidsrettet i fall noen spesifikasjoner med tanke på lydoverføring gjennom iPod-kontakten endres. Bluetooth kan aldri gi helt perfekt lydkvalitet, men det er ikke sikkert man vil merke dette på en bordhøyttaler som dette. Dette er tross alt ikke ekte hi-fi, uansett hva reklamen måtte melde.

Dokkingkontakten lader med 1 ampere. I tillegg finnes en USB-utgang som lader dobbelt så raskt, med 2,1 ampere, i fall du trenger hurtiglading til smartmobilen eller nettbrettet.

Den dårlige nyheten er at produktet ikke finnes ennå, men produsenten har belaget seg på såkalt crowdfunding, eller folkefinansiering, via Kickstarter. I praksis betyr det at man forhåndsbestiller og forhåndsbetaler produktet, da med en god rabatt i forhold til de som kjøper produktet etter det har blitt realisert. Idapt må komme opp i 70.000 dollar i løpet av de neste 22 dagene, for at prosjektet skal bli noe av. Det innebærer ingen risiko for de av oss som skulle ønske å finansiere dette, om målet ikke nås og prosjektet blir lagt på is. Da får man pengene tilbake. Kickstarter er et veletablert og velprøvd konsept, som stadig blir mer populært.

For øyeblikket har prosjektet fått inn 2,452 dollar, med 22 dager igjen på å nå sitt mål på 70.000 dollar. Les mer om prosjektet og dokkinghøyttalerne S1 og S2 på Kickstarters hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter