En dokk til både Apple og Android

S1 og S2 er dokkinghøyttalere fra Idapt, som vil dokke mobile enheter fra Apple og Android. Men de trenger din hjelp.
Annonse
Annonse
forfatter

Idapt S1 og S2 kan bli verdens første dokkinghøyttalere for både Apple- og Android-baserte smartmobiler og nettbrett. I tillegg kan de strømme trådløst via bluetooth.

Dokkingsystemene har nemlig utskiftbare plugger til din mobilenhet. Det betyr at enten du har en Android-, Blackberry- eller Windows-mobil, eller om du har en iPod 3, 4 eller 5, så får du dokket nettopp din telefon. Nettbrett kan faktisk også dokkes, vertikalt som horisontalt.

Idapt S1 har dokking for ett produkt, mens S2 har to dokkingkontakter og kan dermed dokke og lade to produkter samtidig.

Det er litt uklart, men det virker som om dokkingkontaktene kun lader enhetene, mens alt av lyd strømmes via bluetooth. Dette gjør høyttaleren fremtidsrettet i fall noen spesifikasjoner med tanke på lydoverføring gjennom iPod-kontakten endres. Bluetooth kan aldri gi helt perfekt lydkvalitet, men det er ikke sikkert man vil merke dette på en bordhøyttaler som dette. Dette er tross alt ikke ekte hi-fi, uansett hva reklamen måtte melde.

Dokkingkontakten lader med 1 ampere. I tillegg finnes en USB-utgang som lader dobbelt så raskt, med 2,1 ampere, i fall du trenger hurtiglading til smartmobilen eller nettbrettet.

Annonse

Den dårlige nyheten er at produktet ikke finnes ennå, men produsenten har belaget seg på såkalt crowdfunding, eller folkefinansiering, via Kickstarter. I praksis betyr det at man forhåndsbestiller og forhåndsbetaler produktet, da med en god rabatt i forhold til de som kjøper produktet etter det har blitt realisert. Idapt må komme opp i 70.000 dollar i løpet av de neste 22 dagene, for at prosjektet skal bli noe av. Det innebærer ingen risiko for de av oss som skulle ønske å finansiere dette, om målet ikke nås og prosjektet blir lagt på is. Da får man pengene tilbake. Kickstarter er et veletablert og velprøvd konsept, som stadig blir mer populært.

For øyeblikket har prosjektet fått inn 2,452 dollar, med 22 dager igjen på å nå sitt mål på 70.000 dollar. Les mer om prosjektet og dokkinghøyttalerne S1 og S2 på Kickstarters hjemmeside.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.