Elegant mikrostereo på veggen

Pioneers nye X-SMC00 er et slankt stereoanlegg som kan monteres på veggen, eller stå oppreist i hylla.
forfatter

Takket være utskiftbart frontdeksel bør det slanke lydanlegget X-SMC00 passe inn i de fleste hjem. Med i esken følger nemlig tre deksler, slik at du selv kan velge mellom svart, hvitt eller sølv. Frontdekselet sitter da på midten av anlegget, og fungerer også som en motorisert dør som gjemmer CD-drivverket. Ja, for dette anlegget har nemlig CD-spiller.

Veggmontering
På baksiden er av anlegget finner du hull som gjør at anlegget kan skrus fast til en vegg. Det kan også stå oppreist for eksempel kommoden eller i bokhylla. Eller på nattbordet, og da kan du også benytte deg av anleggets vekkefunksjon.

Alle iPhone-modeller
I tillegg til å spille CD-er har X-SMC00 integrert iPod-krybbe med 30-pins kontakt for iPod og iPhone av eldre type. For iPhone 5 har Pioneer lagt med et stativ denne stilles i, mens den kobles til anlegget med USB-kabel. Det står ikke i pressemeldingen om iPad-eiere kan også koble nettbrettet til USB-kontakten, men det skulle forundre oss om det ikke skulle funke. USB-inngangen kan også tappe musikkfiler fra en minnepinne eller harddisk. Har du andre typer spillere, for eksempel smartmobil med Android eller Windows, og denne ikke funker med USB-inngangen, kan den kobles analogt til en 3,5mm minijack-inngang.

DAB eller Bluetooth
FM-radio er på plass, men de som er engstelige for slukkingen kan glede seg over at anlegget også kan leveres med DAB+, da med betegnelsen X-SMC00DAB. Ønsker du å strømme musikk trådløst fra smartmobilen, nettbrettet eller datamaskinen, er det X-SMC00BT du skal ha, som fikser biffen med bluetooth.

Til å drive de to høyttalerne sitter en forsterker på 2 x 10 watt.

Priser
Veiledende norske priser er 1.698 kroner for bluetooth-versjonen og 1.898 kroner for DAB-versjonen. Basisversjonen blir 1.498 kroner. DAB-versjonen slippes i mai, mens de to andre kommer i mars.

pioneer.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.