High-end

Marantz referanseserie spiller like flott som det ser ut. Nå kommer en helt ny 90 w stereoforsterker, og SACD-spiller med USB-inngang.
Annonse
Annonse
forfatter

De kalles gjerne S-serien, de mest påkostede Marantz-produktene. Som er utvilket med legenden Ken Ishiwata i spissen, og som spiller like nydelig som det ser ut. I oktober kommer to nye produkter i serien. Den integrerte 90 w kraftige forsterkeren PM-14S1 som bruker Marantz ekslusive HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) forsterkerkrets, med en 650 VA trafo i strømforsyningen.

Den leverer 140 w i 4 ohm og har platespillerinngang, i tillegg til en rekke analoge innganger. Men ikke balanserte innganger, slik toppmodellen PM-11S3 har. Den har også en påkostet hodetelefonutgang.

130902_14S_marantz_01

CD-spilleren heter SA-14S1 og spiller også SACD-er. Den har fått en ny vibrasjonsløs avspillemekanikk, og bruker flere av Marantz HDAM og HDAM SA2 kretser i den analoge utgangsdelen.

Den har også digitale inngeanger på baksiden, optisk, koaksial og en USB-inngang, pluss en USB-port på fronten. Spilleren bruker en 192 kHz/24 bit digitalomvandler (CS4398) og støtter også avspilling av DSD-filer fra laptopen (direct stream digital).

Prisene er ikke klare i kroner, men de skal koste 2.499 Euro hver, når de er i salg fra oktober 2013. Begge kan forøvrig leveres i matt sort.

130902_14S_marantz_03

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?