Search
Generic filters

Dragonfly i ny versjon

Den nye versjonen av USB-omvandleren Audioquest Dragonfly v1.2 er utseendemessig identisk sin forgjenger, men vi loves enda bedre lyd.

Vi var fra oss av begeistring da vi i februar testet Audioquest Dragonfly, en digitalomvandler for PC og Mac ikke større enn en minnepinne.

I etterkant har konkurransen hardnet, og mens omvandleren fremdeles er god og forbedrer lyden fra datamaskinen en høy gang, finnes det de med bedre lyd til prisen. Dette har Audioquest nå tatt konsekvensen av og lansert Dragonfly i versjon v1.2.

For å få enda bedre lyd fra den lille krabaten har kretsen mellom DAC-chipen og analogutgangen blitt forbedret, i tillegg til at strømforsyningen har fått seg en overhaling.

Utvendig er den nye versjonen skvett lik den forrige, med unntak av ørlite lavere vekt grunnet en litt lettere analog lyddel. Eneste måten å se forskjell på er at den nye esken er merket med v1.2, og datamaskinen vil også oppgi den som v1.2 når den er tilkoblet.

Asynkron
Dragonfly bruker asynkron USB-overføring, altså klokkes digitalsignalet av Dragonfly og ikke av PC-en eller Mac-en. En fordel, ettersom en PC-klokke ikke først og fremst er ment for musikk og hvis frekvens derfor ikke nødvendigvis går nøyaktig opp i lydsignalets frekvens. Resultatet er jitter, som er tidsfeil i det digitale signalet. Asynkron USB-overføring er en løsning på dette. Dragonfly har to klokker, som er tilpasset hver sine oppløsninger. Den ene håndterer signaler med oppløsning på 44,1 og 88,2 kHz, mens den andre brukes når 48 kHz og 96 kHz oppløsninger overføres.

ljudtema.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.