Dragonfly i ny versjon

Den nye versjonen av USB-omvandleren Audioquest Dragonfly v1.2 er utseendemessig identisk sin forgjenger, men vi loves enda bedre lyd.
Annonse
Annonse
forfatter

Vi var fra oss av begeistring da vi i februar testet Audioquest Dragonfly, en digitalomvandler for PC og Mac ikke større enn en minnepinne.

I etterkant har konkurransen hardnet, og mens omvandleren fremdeles er god og forbedrer lyden fra datamaskinen en høy gang, finnes det de med bedre lyd til prisen. Dette har Audioquest nå tatt konsekvensen av og lansert Dragonfly i versjon v1.2.

For å få enda bedre lyd fra den lille krabaten har kretsen mellom DAC-chipen og analogutgangen blitt forbedret, i tillegg til at strømforsyningen har fått seg en overhaling.

Utvendig er den nye versjonen skvett lik den forrige, med unntak av ørlite lavere vekt grunnet en litt lettere analog lyddel. Eneste måten å se forskjell på er at den nye esken er merket med v1.2, og datamaskinen vil også oppgi den som v1.2 når den er tilkoblet.

Asynkron
Dragonfly bruker asynkron USB-overføring, altså klokkes digitalsignalet av Dragonfly og ikke av PC-en eller Mac-en. En fordel, ettersom en PC-klokke ikke først og fremst er ment for musikk og hvis frekvens derfor ikke nødvendigvis går nøyaktig opp i lydsignalets frekvens. Resultatet er jitter, som er tidsfeil i det digitale signalet. Asynkron USB-overføring er en løsning på dette. Dragonfly har to klokker, som er tilpasset hver sine oppløsninger. Den ene håndterer signaler med oppløsning på 44,1 og 88,2 kHz, mens den andre brukes når 48 kHz og 96 kHz oppløsninger overføres.

Annonse

ljudtema.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.