Dragonfly i ny versjon

Den nye versjonen av USB-omvandleren Audioquest Dragonfly v1.2 er utseendemessig identisk sin forgjenger, men vi loves enda bedre lyd.
Annonse
Annonse
forfatter

Vi var fra oss av begeistring da vi i februar testet Audioquest Dragonfly, en digitalomvandler for PC og Mac ikke større enn en minnepinne.

I etterkant har konkurransen hardnet, og mens omvandleren fremdeles er god og forbedrer lyden fra datamaskinen en høy gang, finnes det de med bedre lyd til prisen. Dette har Audioquest nå tatt konsekvensen av og lansert Dragonfly i versjon v1.2.

For å få enda bedre lyd fra den lille krabaten har kretsen mellom DAC-chipen og analogutgangen blitt forbedret, i tillegg til at strømforsyningen har fått seg en overhaling.

Utvendig er den nye versjonen skvett lik den forrige, med unntak av ørlite lavere vekt grunnet en litt lettere analog lyddel. Eneste måten å se forskjell på er at den nye esken er merket med v1.2, og datamaskinen vil også oppgi den som v1.2 når den er tilkoblet.

Asynkron
Dragonfly bruker asynkron USB-overføring, altså klokkes digitalsignalet av Dragonfly og ikke av PC-en eller Mac-en. En fordel, ettersom en PC-klokke ikke først og fremst er ment for musikk og hvis frekvens derfor ikke nødvendigvis går nøyaktig opp i lydsignalets frekvens. Resultatet er jitter, som er tidsfeil i det digitale signalet. Asynkron USB-overføring er en løsning på dette. Dragonfly har to klokker, som er tilpasset hver sine oppløsninger. Den ene håndterer signaler med oppløsning på 44,1 og 88,2 kHz, mens den andre brukes når 48 kHz og 96 kHz oppløsninger overføres.

ljudtema.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.