Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

DJ-nyheter fra Pioneer

Pioneer har sluppet en rekke nye produkter for DJ-er. Blant annet konsoller, miksere og aktive studiohøyttalere.

Skrevet av / 18.10.13 - 11:23
DJ-nyheter fra Pioneer

Hvit versjon av DDJ-SX
For den avanserte men utseendebevisste lanserer Pioneer en hvit versjon av sin populære DDJ-SX miksekonsoll (hovedbildet). Som med den originale svarte modellen følger Serato DJ software med i esken, med forhåndsprogrammerte knapper og hjul for programvarens funksjoner. Dermed er det bare plug-and-play, og Pioneer lover intuitiv kontroll over fire lag, åtte såkalte Hot Cues (hopp til et satt punkt i en sang øyeblikkelig, ved et tastetrykk), seks samples og mer enn 30 effekter (fra iZotope).

Seksten gummi-pads kan trigge fire modier: Hot Cue, Slicer, Roll og Sampler – og kontrollere lydnivået på samples ut ifra hvor hardt DJ-en slår pad-ene. Dual Deck Control gjør det mulig å redigere live på to decks samtidig, og Slip Mode fortsetter avspilling mend DJ-en lager loops, scratching og reversering, uten at det går utover den opprinnelige retningen av sporet.

Konsollen kan også brukes som en separat firekanals mikser, og gir dermed DJ-er fleksibiliteten av å kunne koble til CD-spillere og platespillere for enda flere muligheter.

DDJ-SX-W, som den hvite utgaven heter, koster 8.500 kroner med medfølgende Serato DJ programvare.

DDJ-SR gir hovedfunksjonene til DDJ-SX, men på en enklere måte i en mindre pakke.
DDJ-SR gir hovedfunksjonene til DDJ-SX, men på en enklere måte i en mindre pakke.

Kompakt og bærbar DDJ-SR
Ønsker du hovedfunksjonene til DDJ-SX men på en enklere måte i en mindre pakke, kan DDJ-SR være midt i blinken. En tokanals konsoll utviklet for den som ønsker det bærbart, uten at det går nevneverdig utover ytelsen. Også her følger Serato DJ-programvaren med i pakka.

DDJ-SR har innebygd Serato lydkort og forhåndsprogrammerte kontroller for den inkluderte programvaren. Også her er det pad-er som aktiverer funksjoner som Hot Cue, Slicer, Roll og Sampler, og lydnivået på samples kontrolleres ut ifra hvor hardt pad-ene slås på.

Pris for DDJ-SR inkludert Serato DJ programvare er 5.000 kroner.

Koble DJM-900SRT til den bærbare datamaskinen via USB
Koble DJM-900SRT til den bærbare datamaskinen via USB

4-kanals mikser, DJM-900SRT
Ønsker du å bruke laptopen som utgangspunkt for DJ-ingen, er det mikseren DJM-900SRT som er tingen. Denne firekanals mikseren har innebygd Serato lydkort for kontroll av Serato DJ programvaren.

Koble DJM-900SRT til den bærbare datamaskinen via USB og bruk den inkluderte kontrolldisken (CD/VINYL) til å mikse og scratche med Serato DJs fire decks, uten behov for eksternt lydkort. Pioneer lover enkelt oppsett, og med RCA-innganger på hver kanal er det enkelt å koble til platespillere og CDJ-konsoller, og enkelt svitsje mellom de to.

DJM-900SRT har arvet mange av funksjonene til storebror DJM-900nexus, deriblant seks Sound Colour-effekter og tretten Beat-effekter med intuitive X-PAD-kontroller som lar deg manipulere flere parametere samtidig.

I tillegg gjør Pro DJ Link det mulig å koble mikseren til kompatible CDJ-konsoller med LAN-kabel for å få tilgang til Serato DJ Beatgrid-informasjon og trykke på Quantize-knappen for å synkronisere effekter til master BPM.

DJM-900SRT koster 18.000 kroner.

DDJ-SP1 gir hands-on-tilgang, så du slipper å bruke datamaskinens tastatur og mus.
DDJ-SP1 gir hands-on-tilgang, så du slipper å bruke datamaskinens tastatur og mus.

Kontrollbord DDJ-SP1 gir utvidet funksjonalitet
Brukere av Serato DJ-programvaren kan få utvidet funksjonalitet med kontrolleren DDJ-SP1, som gir sømløs tilgang til programvarens fire lag og flere funksjoner.

DDJ-SP1 kobles til et oppsett som støtter miksing og scratching med Serato DJ-programvaren, for eksempel en laptop, CDJ med tidskode eller platespillere og en DJM-900SRT mikser eller DDJ-S1 kontroller. Kontrollbordet DDJ-SP1 gir hands-on-tilgang til forhåndsprogrammerte knapper og hjul for å trigge programvarens seks samples, åtte Hot Cues og over 30 effekter (fra iZotope) – og dermed slippe å bruke datamaskinens tastatur og mus.

The DDJ-SP1 er videre utstyrt med seksten pad-er som trigger sju modier: Hot Cue, Slicer, Roll, Sampler, Hot Loop, Auto Loop og Manal Loop. Lydnivået på samples styres ut ifra hvor hardt pad-ene treffes.

Pioneer lover at DDJ-SP1 tåler en trøkk, med sin solide aluminium topplate og potmetre av gummi.

Prisen er 3.500 kroner. Et X-formet stativ (T-U101) kan kjøpes separat.

DDJ-WeGO2 lar deg være DJ med din iPhone, iPad eller iPod Touch.
DDJ-WeGO2 lar deg være DJ med din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Miks fra iPhone og iPad hands-on, med DDJ-WeGO2
Er det noe som gjør at jeg selv får lyst til å bli DJ, må det være denne konsollen, hvor du rett og slett dokker din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Konsollen har et innebygd stativ for iPhone og iPad. Og i stedet for en dokkingkontakt brukes en USB-kabel til å koble iOS-produktet med konsollen. Dermed støttes både nye og gamle modeller, både de med 32-pins og Lightning-kontakt. Kjør appen djay2 fra Algorridim på din iPhone eller iPad, og du er i gang.

Konsollens jog-hjul, knapper og hjul brukes til å mikse og scratche musikksporene rett fra iTunes, eller miks med andre DJ-programmer, som Virtual DJ Limited Edition for PC og Mac.

Pulse Control-lys leder nybegynnere gjennom sine opptredner ved å vise når beats matcher, hvilke effekter som har blitt aktivert, og når spor er lastet.

Avanserte funksjoner finnes også, som Beat Sync, forhåndslastede samples, ulike lydeffekter og loops, og miksing for fire decks.
DDJ-WeGo2 er tilgjengelig i tre farger: svart, hvit og rød. Prisen er 3.000 kroner.

Pioneers aktive studiomonitorer har separat forsterkning til diskant og bass.
Pioneers aktive studiomonitorer har separat forsterkning til diskant og bass.

S-DJ X Studiomonitorer
I tillegg lanserer Pioneer tre nye studiomonitorer. Alle tre modeller i S-DJ X-serien er aktive, altså er all forsterkning innebygd i høyttaleren. Høyttalerne er utviklet med tanke på klubbmusikk, som betyr at de tåler en trøkk og har en kraftig bass selv ved høyt lydnivå. Pioneer lover samtidig en god gjengivelse av mellomtone og diskant, takket være teknologi fra sitt high-end-undermerke TAD.

Det er størrelsen som separerer modellene S-DJ80X, S-DJ60X og S-DJ50X, som har henholdsvis 5-tommers, 6-tommers og 8-tommers basselement av kevlar og montert direkte på tykke frontplater for en mest stødig bassrespons med minimalt av uønsket resonans.

Diskanten er av typen 1-tommers silkedome, som sitter i en konveks bølgeleder som skal sørge for en god spredning med en bred ”sweetspot”. De innebygde forsterkerne er av Klasse AB, og det sitter en til hver av diskant- og basselementet for best mulig dynamikk.

Pioneer lover at høyttalerne er optimale for hjemme-DJ-ing så vel som lydproduksjon. Med balansert XLR og 6,3mm jack (TRS) samt ubalansert RCA får du koblet til det meste.

Alle tre modeller er tilgjengelig i svart farge, mens den minste S-DJ50X også kommer i hvitt. Priser er oppgitt for én høyttaler, og er 1.250 kroner for S-DJ50X, 1.700 kroner for S-DJ60X og 2.000 kroner for S-DJ80X.

pioneer.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top