DJ-CD-spiller skal erstatte laptopen

Pioneers nye CD-spiller for DJ-er tar mål for seg å erstatte laptopen i DJ-boksen.

Da DJ-ene fikk sine første CD-spillere på midten av 90-tallet, ble disse kun adoptert av utesteder som ikke tok DJ-yrket veldig seriøst, men som trengte en dobbeltspiller de kunne crossfade imellom. Ti år senere hadde CD-spillerne blitt sofistikert nok til å kunne gi seriøse DJ-er mulighetene til å ta yrket et steg lenger enn de kunne med analoge platespillere. Likevel, går du på hip-hop-konsert i dag, er sannsynligheten stor for at DJ-en enten står der med to analoge platespillere, eller en laptop. Sistnevnte er også meget populær blant band innen elektropop, electronica og tecno. Og ikke minst på utesteder hvor det danses.

USB-innganger
Pioneer håper med sin nye CDJ-2000 Nexus å sette CD-spilleren for alvor på DJ-kartet. Ikke minst fordi den har en del funksjoner som man til nå kun har fått med laptopen. Som et grafisk brukergrensesnitt som viser musikksporenes lydkurve, mulighet for å bla i filmapper, og ikke minst USB-innganger som lar DJ-en ha med seg hele musikksamlingen på en bærbar harddisk eller minnepinne og spille av filene gjennom CD-spilleren.

Trådløs musikk fra smarttelefonen
En annen ekstremt kul nyhet er at dette er verdens første CD-spiller som lar DJ-en få tilgang på musikken på sin smarttelefon eller nettbrett via Wi-Fi eller USB. I tillegg til å lese CD-er, DVD-er, USB-minne, SD-kort og bærbare harddisker kan CDJ-2000 Nexus altså legge i spillekøen musikk direkte fra smartmobilen – enten DJ-ens egen, sin venns eller til og med fra telefonen til en i publikum (til en del klubb-DJ-ers forargelse, dersom vedkommende hater at klubbgåere kommer med ønskelåter).

Mange muligheter
Med det innebygde musikkprogrammet Rekordbox kan du dessuten tagge musikken, sette looppunkter og lage spillelister, på samme måte som i de populære DJ-programmene Serato og Traktor Scratch for Windows eller Mac. I tillegg finnes en Rekordbox iOS-app som lar deg forberede dine konsertsett offline og overføre dataene siden. Automatisk beatsynkronisering gjør det dessuten mulig å synkronisere inntil fire spillere – lite populært hos tradisjonalister, men en drøm for den nye generasjonen DJ-er som aldri lærte å beatmatche manuelt. Pioneers Traffic Light-funksjon viser hvilke spor som deler mange fellestrekk, for eksempel toneart. En 6,1 tommers tegnrute med full fargedybde gir dessuten et grafisk brukergrensesnitt som man tidligere kun fikk med en laptop, deriblant mulighet for å bla i spillelister, coverbilder og zoombare lydkurver med looppunkter, downbeat-markeringer og detaljerte data om tone (pitch) og tempo (bpm).

Se Pioneer CDJ-2000 Nexus i aksjon her:

 

pioneer.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.