Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

DJ-CD-spiller skal erstatte laptopen

Pioneers nye CD-spiller for DJ-er tar mål for seg å erstatte laptopen i DJ-boksen.

Da DJ-ene fikk sine første CD-spillere på midten av 90-tallet, ble disse kun adoptert av utesteder som ikke tok DJ-yrket veldig seriøst, men som trengte en dobbeltspiller de kunne crossfade imellom. Ti år senere hadde CD-spillerne blitt sofistikert nok til å kunne gi seriøse DJ-er mulighetene til å ta yrket et steg lenger enn de kunne med analoge platespillere. Likevel, går du på hip-hop-konsert i dag, er sannsynligheten stor for at DJ-en enten står der med to analoge platespillere, eller en laptop. Sistnevnte er også meget populær blant band innen elektropop, electronica og tecno. Og ikke minst på utesteder hvor det danses.

USB-innganger
Pioneer håper med sin nye CDJ-2000 Nexus å sette CD-spilleren for alvor på DJ-kartet. Ikke minst fordi den har en del funksjoner som man til nå kun har fått med laptopen. Som et grafisk brukergrensesnitt som viser musikksporenes lydkurve, mulighet for å bla i filmapper, og ikke minst USB-innganger som lar DJ-en ha med seg hele musikksamlingen på en bærbar harddisk eller minnepinne og spille av filene gjennom CD-spilleren.

Trådløs musikk fra smarttelefonen
En annen ekstremt kul nyhet er at dette er verdens første CD-spiller som lar DJ-en få tilgang på musikken på sin smarttelefon eller nettbrett via Wi-Fi eller USB. I tillegg til å lese CD-er, DVD-er, USB-minne, SD-kort og bærbare harddisker kan CDJ-2000 Nexus altså legge i spillekøen musikk direkte fra smartmobilen – enten DJ-ens egen, sin venns eller til og med fra telefonen til en i publikum (til en del klubb-DJ-ers forargelse, dersom vedkommende hater at klubbgåere kommer med ønskelåter).

Mange muligheter
Med det innebygde musikkprogrammet Rekordbox kan du dessuten tagge musikken, sette looppunkter og lage spillelister, på samme måte som i de populære DJ-programmene Serato og Traktor Scratch for Windows eller Mac. I tillegg finnes en Rekordbox iOS-app som lar deg forberede dine konsertsett offline og overføre dataene siden. Automatisk beatsynkronisering gjør det dessuten mulig å synkronisere inntil fire spillere – lite populært hos tradisjonalister, men en drøm for den nye generasjonen DJ-er som aldri lærte å beatmatche manuelt. Pioneers Traffic Light-funksjon viser hvilke spor som deler mange fellestrekk, for eksempel toneart. En 6,1 tommers tegnrute med full fargedybde gir dessuten et grafisk brukergrensesnitt som man tidligere kun fikk med en laptop, deriblant mulighet for å bla i spillelister, coverbilder og zoombare lydkurver med looppunkter, downbeat-markeringer og detaljerte data om tone (pitch) og tempo (bpm).

Se Pioneer CDJ-2000 Nexus i aksjon her:

Annonse

 

pioneer.no

Annonse
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.