DJ-CD-spiller skal erstatte laptopen

Pioneers nye CD-spiller for DJ-er tar mål for seg å erstatte laptopen i DJ-boksen.
Annonse
Annonse
forfatter

Da DJ-ene fikk sine første CD-spillere på midten av 90-tallet, ble disse kun adoptert av utesteder som ikke tok DJ-yrket veldig seriøst, men som trengte en dobbeltspiller de kunne crossfade imellom. Ti år senere hadde CD-spillerne blitt sofistikert nok til å kunne gi seriøse DJ-er mulighetene til å ta yrket et steg lenger enn de kunne med analoge platespillere. Likevel, går du på hip-hop-konsert i dag, er sannsynligheten stor for at DJ-en enten står der med to analoge platespillere, eller en laptop. Sistnevnte er også meget populær blant band innen elektropop, electronica og tecno. Og ikke minst på utesteder hvor det danses.

USB-innganger
Pioneer håper med sin nye CDJ-2000 Nexus å sette CD-spilleren for alvor på DJ-kartet. Ikke minst fordi den har en del funksjoner som man til nå kun har fått med laptopen. Som et grafisk brukergrensesnitt som viser musikksporenes lydkurve, mulighet for å bla i filmapper, og ikke minst USB-innganger som lar DJ-en ha med seg hele musikksamlingen på en bærbar harddisk eller minnepinne og spille av filene gjennom CD-spilleren.

Trådløs musikk fra smarttelefonen
En annen ekstremt kul nyhet er at dette er verdens første CD-spiller som lar DJ-en få tilgang på musikken på sin smarttelefon eller nettbrett via Wi-Fi eller USB. I tillegg til å lese CD-er, DVD-er, USB-minne, SD-kort og bærbare harddisker kan CDJ-2000 Nexus altså legge i spillekøen musikk direkte fra smartmobilen – enten DJ-ens egen, sin venns eller til og med fra telefonen til en i publikum (til en del klubb-DJ-ers forargelse, dersom vedkommende hater at klubbgåere kommer med ønskelåter).

Mange muligheter
Med det innebygde musikkprogrammet Rekordbox kan du dessuten tagge musikken, sette looppunkter og lage spillelister, på samme måte som i de populære DJ-programmene Serato og Traktor Scratch for Windows eller Mac. I tillegg finnes en Rekordbox iOS-app som lar deg forberede dine konsertsett offline og overføre dataene siden. Automatisk beatsynkronisering gjør det dessuten mulig å synkronisere inntil fire spillere – lite populært hos tradisjonalister, men en drøm for den nye generasjonen DJ-er som aldri lærte å beatmatche manuelt. Pioneers Traffic Light-funksjon viser hvilke spor som deler mange fellestrekk, for eksempel toneart. En 6,1 tommers tegnrute med full fargedybde gir dessuten et grafisk brukergrensesnitt som man tidligere kun fikk med en laptop, deriblant mulighet for å bla i spillelister, coverbilder og zoombare lydkurver med looppunkter, downbeat-markeringer og detaljerte data om tone (pitch) og tempo (bpm).

Se Pioneer CDJ-2000 Nexus i aksjon her:

 

pioneer.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.