DJ-CD-spiller skal erstatte laptopen

Pioneers nye CD-spiller for DJ-er tar mål for seg å erstatte laptopen i DJ-boksen.
Annonse
Annonse
forfatter

Da DJ-ene fikk sine første CD-spillere på midten av 90-tallet, ble disse kun adoptert av utesteder som ikke tok DJ-yrket veldig seriøst, men som trengte en dobbeltspiller de kunne crossfade imellom. Ti år senere hadde CD-spillerne blitt sofistikert nok til å kunne gi seriøse DJ-er mulighetene til å ta yrket et steg lenger enn de kunne med analoge platespillere. Likevel, går du på hip-hop-konsert i dag, er sannsynligheten stor for at DJ-en enten står der med to analoge platespillere, eller en laptop. Sistnevnte er også meget populær blant band innen elektropop, electronica og tecno. Og ikke minst på utesteder hvor det danses.

USB-innganger
Pioneer håper med sin nye CDJ-2000 Nexus å sette CD-spilleren for alvor på DJ-kartet. Ikke minst fordi den har en del funksjoner som man til nå kun har fått med laptopen. Som et grafisk brukergrensesnitt som viser musikksporenes lydkurve, mulighet for å bla i filmapper, og ikke minst USB-innganger som lar DJ-en ha med seg hele musikksamlingen på en bærbar harddisk eller minnepinne og spille av filene gjennom CD-spilleren.

Trådløs musikk fra smarttelefonen
En annen ekstremt kul nyhet er at dette er verdens første CD-spiller som lar DJ-en få tilgang på musikken på sin smarttelefon eller nettbrett via Wi-Fi eller USB. I tillegg til å lese CD-er, DVD-er, USB-minne, SD-kort og bærbare harddisker kan CDJ-2000 Nexus altså legge i spillekøen musikk direkte fra smartmobilen – enten DJ-ens egen, sin venns eller til og med fra telefonen til en i publikum (til en del klubb-DJ-ers forargelse, dersom vedkommende hater at klubbgåere kommer med ønskelåter).

Mange muligheter
Med det innebygde musikkprogrammet Rekordbox kan du dessuten tagge musikken, sette looppunkter og lage spillelister, på samme måte som i de populære DJ-programmene Serato og Traktor Scratch for Windows eller Mac. I tillegg finnes en Rekordbox iOS-app som lar deg forberede dine konsertsett offline og overføre dataene siden. Automatisk beatsynkronisering gjør det dessuten mulig å synkronisere inntil fire spillere – lite populært hos tradisjonalister, men en drøm for den nye generasjonen DJ-er som aldri lærte å beatmatche manuelt. Pioneers Traffic Light-funksjon viser hvilke spor som deler mange fellestrekk, for eksempel toneart. En 6,1 tommers tegnrute med full fargedybde gir dessuten et grafisk brukergrensesnitt som man tidligere kun fikk med en laptop, deriblant mulighet for å bla i spillelister, coverbilder og zoombare lydkurver med looppunkter, downbeat-markeringer og detaljerte data om tone (pitch) og tempo (bpm).

Se Pioneer CDJ-2000 Nexus i aksjon her:

Annonse

 

pioneer.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Oppdaterer dronen med 1'' kamera og 5.4K-video.
Hittil hemmeligholdt rapport avslører at Huawei hadde ubegrenset tilgang til alle samtaler i nederlandsk mobilnettverk.
Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.
Endelig kommer det en smart brikke til Apple-brukere, så man kan finne nøklene sine!
Samt 4K HDR og Dolby Vision for bedre bilde.
Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?