Digital forforsterker fra Naim

Den nye NAC-N 172 XS har både trådløs musikkstreaming og digitale lydinnganger.
Annonse
Annonse
forfatter

Britiske Naim har såvisst ikke kastet bort tiden i det siste. Etter stor sukess med alt-i-ett produktene i Uniti-serien, slipper de nå en ny digital forforsterker.

Naim NAC-N 172 XS kombinerer musikkspillerdelen fra Uniti, med en forforsterker, som også har både analoge og digitale lydinnganger. Den er ment for å kobles sammen med en ekstern effektforsterker, eller et par aktive høyttalere.
Streameren støtter lydformatene WAV, FLAC, ALAC (Apple lossless), AIFF, AAC, WMA, Ogg Vorbis and MP3, og kan spille av høyoppløste musikkfiler (opp til 32 bit/192kHz) fra nettverket, enten trådløst eller via Ethernet-ledning.
Internett- og DAB-radio
Naim har inkludert to radiomuligheter i den nye pre-ampen. Som standard får du internett-radio med et nær sagt ubegrenset antall radiokanaler. 172 XS kan også utstyres med en DAB/FM modul mot tillegg i prisen.
I tillegg har 172 XS hele 6 digitale innganger – 2 optiske pluss 2 koaksiale på baksiden, samt både optisk og USB på forsiden. Den siste gjør det enkelt å koble en iPhone/iPod, eller minnepinne til forforsterkeren.

Naim NAC-N 172 XS rear

Tre analoge innganger finnes også, en av dem er den velkjente DIN-kontakten som Naim bruker, nummer 2 er vanlig RCA, mens den tredje er en mini-jack inngang på fronten.

På utgangssiden har 172 XS både RCA og DIN-utganger. Egen hodetelefonutgang er også på plass.

Funksjonene kan styres med den medfølgende fjernkontrollen, eller via iPad og iPhone med Naims egen N-stream app.

Med en pris på 17.750 kroner er NAC-N 172 XS et spennende alternativ for deg som allerede har en god effektforsterker, eller trenger en forforsterker til dine aktive høyttalere. Vi håper å kunne teste den nye Naim-boksen i nettopp en slik sammenheng i nær fremtid!

www.ljudtema.se

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.