Search
Generic filters

Dette er galskap!

Forsterkeren Pivetta Opera Only leverer 160.000 watt - og veier 1,5 tonn!

Utviklingskostnadene for forsterkeren ved navn Opera Only har beløpt seg på 1,5 millioner euro, eller godt over 11 millioner kroner. Kun én er laget så langt, og denne er ikke til salgs. Det er derimot modellen den er bygget på, Opera One, som kan kjøpes til rundt 3 millioner kroner (490.000 dollar) gjennom verdensomspennende distributør HigherFi. Skjønt, 20.000 watt fordelt på 12 kanaler kan fort synes pinglete i forhold.

I standby-modus er Opera Only en lukket, 12-sidet sylinder.
I standby-modus er Opera Only en lukket, 12-sidet sylinder.

6 kanaler
Opera Only er en 6-kanals forsterker. Hvilket betyr at du for eksempel kan drive fem høyttalere pluss en passiv subwoofer med 20.000 superpotente watt til hver. Eller den kan kobles i stereo, da med 80.000 watt til hver kanal. Nok til å lage en sonisk dødsstråle, vil vi tro!

Dette er ikke forsterkeren du kjøper om du skal drive et par kompakte stativhøyttalere. Visst kan du, men med tanke på at forsterkeren alene er 2,5 meter høy, like høy som verdens høyeste nålevende mann, ville det virket ”smått” merkelig…

1,5 tonn
La oss for argumentets skyld gå ut ifra at du kunne få kjøpe den, og at du har råd. Hvor skal beistet stå? Sett at du har takhøyde nok til de 2,5 meterne er det likevel en liten detalj hva vekten angår. 1,5 tonn veier den, hvilket betyr at den må stå på stødig grunnmur. Med andre ord i kjelleren.

Sjefskonstruktør og grunnlegger Andrea Pivetta poserer stolt med sitt nye beist.
Sjefskonstruktør og grunnlegger Andrea Pivetta poserer stolt med sitt nye beist.

800 ampere
Når alt så er på plass, er det bare å koble opp. Men en forsterker produserer ikke mer effekt enn den får inn. Det betyr at du trenger et vanvittig kraftverk i forkant. Nærmere bestemt et 240 eller 400 volts strømnett, kapabelt til å levere vanvittige 800 ampere! Skulle du ikke ha dette tilgjengelig, er det mulig å bruke forsterkeren til et helt vanlig strømnett, men da yter den også bare 3.000 watt.

Svært beist
Når forsterkeren står i standby, er den en 1,9 meter høy, 12-sidet sylinder med en diameter på 1,25 meter. Skru den på, og den åpner seg, deler seg inn i seks deler og hever seg opp til sin fulle høyde – og en diameter på 1,85 meter.

Forsterkeren vil vises frem på High End-Messen i München 9.-12. mai i år.

Dette er galskap!

For mer info:
onlycreative.it

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker