Finans

Ønsker å gjøre merkenavnet verdenskjent.
forfatter

Libratone, den danske produsenten av høykvalitets trådløse designhøyttalere, får nye eiere. Et Hong Kong-basert utvalg av rike finansmenn tar over majoritetsandelen i selskapet, og tar sikte på en kraftig utvidelse som omfatter hele verden.

Med på laget med de pengesterke asiatene er det nåværende styret i Libratone, som inkluderer formann og medgrunnlegger Tommy Andersen.

I følge Andersen bringer de nye eierne inn finansielle resurser ”så Libratone kan akselerere produktinnovasjon, geografisk utvidelse og merkevarebygging.”

Libratone er et relativt nytt merke, grunnlagt i 2009, og lanserte sin første høyttaler i 2010. I dag har selskapet rundt 50 ansatte fordelt på fem anlegg, og alle blir med videre på laget under nytt eierskap.

I tillegg til globalisering forventes økt virksomhet i Danmark og resten av Norden. Nye forsknings- og utviklingsavdelinger skal bygges ut i Asia, Europa og USA, og det er mulighet for at selskapet i fremtiden kan gå på børs.

Kilde: Politiken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: