Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rådyre Dan D’Agostino-forsterkere blir enda bedre

Teknologi fra flaggskipserien Relentless drypper ned på Momentum-forsterkerne til high-end-produsent Dan D'Agostino.

Skrevet av / 31.12.21 - 12:00
Rådyre Dan D’Agostino-forsterkere blir enda bedre

Det finnes forsterkere, så finnes det high-end-forsterkere, så finnes det ultra high-end-forsterkere. Her finner vi Dan D’Agostino, som for lengst har forlatt Krell – som han var med å starte opp – og som nå produserer hi-fi under sitt eget navn.

Ingenting som bærer navnet er billig, og vi skrev tidligere i år om at effektforsterkerne i Progression-serien ble oppgradert med helt nytt kretsløp og bedre utgangstrinn.

Der hvor stereotrinnet S350 koster 309.000 kroner, er stykkprisen på monoforsterkeren M550 269.000 kroner. Så, nei, billig er det ikke.

Og dyrere skal det bli. For nå har tiden kommet for å gi Momentum-serien litt ekstra oppmerksomhet.

Les også TAD stereoanlegg Evolution One er ”den billigste” høyttaleren fra TAD. Men billig betyr her verken lavpris eller lav prestasjon – det handler i virkeligheten om det stikk motsatte!

Ny Momentum

Stereoforsterkeren Momentum S250 og monoforsterkeren Momentum M400 er kjent for å være blant det beste som finnes på hi-fi-markedet. Men siden ekte high-end ikke kjenner grenser, så finnes også den enda dyrere flaggskipserien Relentless på toppen. Hva sier du til en monoforsterker til tre millioner kroner pr. par? Eller en forforsterker til nesten to millioner? Tenkte meg det.

Les også Spektakulær og svinedyr D’Agostinos nye forforsterker koster like mye som en Mercedes.

Ikke at vi i L&B er fremmed for dyr hi-fi. Som for eksempel mono rørforsterkerne The Lars Type Two: 37 watt til en halv million kroner

 

Dan D’Agostino har brukt lærdommen fra utviklingen av Relentless, og lar nå teknologien dryppe ned på Momentum. De nye forsterkerne heter Momentum S250 MxV (stereo) og Momentum M400 MxV (mono, hovedbilde), hvor tallet representerer effekt målt i 8 ohm.

dan d'agostino momentum s250 mxv

Dan D’Agostino Momentum S250 MxV. Foto: Dan D’Agostino

Hva er oppgradert?

I MxV-versjonene av forsterkerne har alle de viktigste delene blitt oppgradert. Ny strømforsyning, inngangstrinn, drivertrinn og utgangstrinn.

En ny kretsdesign på transformatoren lover oss mer enn 50 prosent økt strømleveranse fra samme størrelse. Den ekstra strømmen gir bedre overskudd under spesielt dynamiske passasjer i musikken.

Inngangstrinnet har også fått et helt nytt kretsutlegg, og vi ser også mer avanserte komponenter i både drivertrinnet – som regulerer strømmen til effekttransistorene – og i utgangstrinnet.

Nye bipolare transistorer skal levere ti ganger mer strøm enn de opprinnelige. Høyere båndbredde gir bedre kontroll i både bassområdet, men også i toppfrekvensene. Med lavere forvrengning i begge endene av frekvensskalaen.

Les også Technics R1 Og Technics tar halve kongeriket i betaling.

De nye forsterkerne opererer i Klasse A-drift i et større effektområde, da de nye kretsene og forbedrede kjøleribber gjør at forsterkerne tåler mye mer varme.

Utgangstransistorer er nye fra Relentless-serien, og antallet har også økt, som gjør at hver av dem belastes mindre, og hele utgangstrinnet jobber nå mer effektivt. Resultatet er, ifølge Dan D’Agostino, en «rikere, mer dynamisk, intim presentasjon uavhengig av musikktype».

Transistorene er blant de raskeste på markedet, med en enorm båndbredde på 69 MHz.

Som med alle D’Agostino forsterkere, har Momentum S250 MxV og Momentum M400 MxV diskrete, direktekoblede balanserte kretser. Den mest nøyaktige kretsplattformen som er mulig å lage, i følge produsenten selv.

Les også Ayre Twenty Så dyrt at man skremmes vettløs, men så fantastisk lyd at man ikke tror sine egne ører.

Dan D’Agostino Momentum MxV: Priser

Og så var det prisene, da. Vel, la oss bare si vi håper du fikk julebonusen din. Vi snakker 546.000 kroner for stereoforsterkeren Momentum S250 MxV, mens stykkprisen for monoforsterkeren Momentum M400 MxV havner på 498.000 kroner.

Distributør i Norden: Audionord

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top