DAC med platespillerinngang

Med denne kan du digitalisere LP-ene dine, og kopiere dem til laptopen eller mobilen.

Skrevet av / 27.10.15 - 09:32
DAC med platespillerinngang

Korg er best kjent for keyboards som synthesizere og el-pianoer, og det er nesten bare studioproffer og musikere som vet at de lager digitalkonvertere og programvare.

Som Korg DS-DAC-10R. En liten digitalomvandler med støtte for 1-bits DSD-filer og USB-inngang, som man kobler til laptopen. Et godt utgangspunkt for bedre lyd fra Spotify og Tidal altså. Bare plugg laptopen i DS-DAC-10R, og koble den til anlegget, så er sjansen for at lyden blir bedre mye større.

Men det som virkelig er kult med DS-DAC-10R, er den innebyggede platespillerinngangen.

DS-DAC-10R bakDu trenger ingen egen platespillerforsterker. Hvis du har en platespiller med MM-pickup (Ortofon OM eller 2M, Rega Elys osv), er det bare plug and play.

Da bruker du DS-DAC-10Rs innebyggede analog til digitalomvandler (Texas Instruments PCM4202 AD), som omarbeider platespillersignalet til et digitalsignal – DSD eller PCM – som du kan ta opp og redigere på laptopen, med Korgs Audiogate 4 programvare installert.

Den kan også kobles sammen med en iPhone som har iAudiogate appen installert, og spille av digitaliserte LP-er fra mobilen.

DAC-en (Cirrus Logic CS4390) jobber med DSD-formatet opp til 5,6 MHz, men støtter også vanlig CD-format (PCM) opp til 24-bit/192 kHz, og du kan velge mellom seks ulike RIAA-kurver for vinylopptakene. Som betyr at DAC-en faktisk støtter flere grammofonformater fra tidenes morgen, ikke bare LP-er fra 1954 og nyere.

DS-DAC-10R laptop

Platespillerinngangen kan også brukes som en vanlig linjeinngang for analoge signaler fra en kassettspiller eller spolebåndspiller, som også kan digitaliseres via Korg DAC-en.

Foran har den også en hodetelefonutgang med volumkontroll.

Korg DAC-en er priset til 600 dollar, cirka 5000 kr.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top