BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

DAC i toppsjiktet

Pavane fra Metrum Acoustics er ”basert på den menneskelige måten å oppfatte musikk på”.

Nederlandske Metrum Acoustics’ sjefsingeniør Cees Ruijtenberg sverger til digitalkonvertere uten oversampling, da han hevder oversampling påvirker musikken på en unaturlig måte. Dette i motsetning til hva som er den allmenne oppfattelsen.

Til DAC-en Pavane har Cees ikke benyttet noen standard DAC-chip fra en tredjepart som Texas Instruments, Analog Devices, Sabre eller lignende, men i stedet utviklet sin helt egen chip, ”med nye innovative teknikker, som er mer basert på den menneskelige måten å oppfatte musikk på, enn på tekniske målinger.”

Pavane Silver
Metrum Pavane i sølv utførelse.

Pavane inneholder åtte moduler med den nye ”Transient”-teknologien. Signalet fra hver kanal blir delt opp i separate datastrømmer og behandles av Metrums egen FPGA korreksjons-chip. Resultatet skal være er en ekstremt høy linearitet, helt ned til -140 dB som gir Pavane et dynamikkområde på 24 bit. Med sin doble monokonstruksjon har Pavane en kanalseparasjon på 120 dB over hele frekvensområdet, som bidrar til en ”feilfri plassering av instrumenter”.

Såkalt Transient-teknologi sitter på innsiden.
Såkalt Transient-teknologi sitter på innsiden.

Intet er spart på, i jakten etter å plassere produktet i den absolutte DAC-elite. Det er store ord fra Metrum, som også understreker at det var litt av en utfordring å fremstille en DAC som var mer musikalsk enn Metrums egen innstegsmodell Octave og samtidig mer åpen enn Hex.

Mykere utseende
Metrum Acoustics har gått nye veier hva gjelder visuelt inntrykk, og den litt stramme industrielle designen på Octave og Hex er erstattet av et rundere, mer kurvet kabinett i aluminium, som er dempet innvendig med en dobbelt ramme, som gjør Pavane så godt som immun mot utvendige vibrasjoner. Topplaten er en sandwitch-konstruksjon av stål og herdet glass.

Utstyr
Fjernstyring gjør at man kan skifte mellom innganene på avstand, men lydnivå kan ikke justeres. Inngangene består av AES / EBU, USB, optisk og koaksial, og utganger er både balansert XLR og ubalansert RCA. Tilgjengelig i svart eller sølv utførelse.

Pris: 5.000 euro

Metrum har for øyeblikket ikke distribusjon i Norge, men interesserte kan prøve å kontakte Mindtech Audio i Danmark.

metrum-acoustics.nl

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!