Search
Generic filters

DAC i toppsjiktet

Pavane fra Metrum Acoustics er ”basert på den menneskelige måten å oppfatte musikk på”.

Nederlandske Metrum Acoustics’ sjefsingeniør Cees Ruijtenberg sverger til digitalkonvertere uten oversampling, da han hevder oversampling påvirker musikken på en unaturlig måte. Dette i motsetning til hva som er den allmenne oppfattelsen.

Til DAC-en Pavane har Cees ikke benyttet noen standard DAC-chip fra en tredjepart som Texas Instruments, Analog Devices, Sabre eller lignende, men i stedet utviklet sin helt egen chip, ”med nye innovative teknikker, som er mer basert på den menneskelige måten å oppfatte musikk på, enn på tekniske målinger.”

Pavane Silver
Metrum Pavane i sølv utførelse.

Pavane inneholder åtte moduler med den nye ”Transient”-teknologien. Signalet fra hver kanal blir delt opp i separate datastrømmer og behandles av Metrums egen FPGA korreksjons-chip. Resultatet skal være er en ekstremt høy linearitet, helt ned til -140 dB som gir Pavane et dynamikkområde på 24 bit. Med sin doble monokonstruksjon har Pavane en kanalseparasjon på 120 dB over hele frekvensområdet, som bidrar til en ”feilfri plassering av instrumenter”.

Såkalt Transient-teknologi sitter på innsiden.
Såkalt Transient-teknologi sitter på innsiden.

Intet er spart på, i jakten etter å plassere produktet i den absolutte DAC-elite. Det er store ord fra Metrum, som også understreker at det var litt av en utfordring å fremstille en DAC som var mer musikalsk enn Metrums egen innstegsmodell Octave og samtidig mer åpen enn Hex.

Mykere utseende
Metrum Acoustics har gått nye veier hva gjelder visuelt inntrykk, og den litt stramme industrielle designen på Octave og Hex er erstattet av et rundere, mer kurvet kabinett i aluminium, som er dempet innvendig med en dobbelt ramme, som gjør Pavane så godt som immun mot utvendige vibrasjoner. Topplaten er en sandwitch-konstruksjon av stål og herdet glass.

Utstyr
Fjernstyring gjør at man kan skifte mellom innganene på avstand, men lydnivå kan ikke justeres. Inngangene består av AES / EBU, USB, optisk og koaksial, og utganger er både balansert XLR og ubalansert RCA. Tilgjengelig i svart eller sølv utførelse.

Pris: 5.000 euro

Metrum har for øyeblikket ikke distribusjon i Norge, men interesserte kan prøve å kontakte Mindtech Audio i Danmark.

metrum-acoustics.nl

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.