Digitalomvandler

De er mest kjent for sine eksepsjonelle elektrostathøyttalere, men nå tar Quad steget inn i DAC-verden, med en kompakt digitalomvandler til PC-en.
Annonse
Annonse
forfatter

Små digitalomvandlere er praktisk som oppgradering av lydkvaliteten i anlegget. Og små USB-konvertere kan gjøre underverker med lyden fra PC-en.

Det fant vi ut blant annet i vår store test av DAC-er nylig.

Quad Link-D1 USB DAC kalles den, og konverteren er beregnet brukt på PC-ens USB-utgang, og skal gi mye bedre lydkvalitet enn lydkortet på PC-en makter alene.

Konverteren har nemlig en (asynkron) USB-inngang, og man kan velge om signalet skal fortsette videre som et digitalsignal, fra enten optisk Toslink- eller koaksial SPDIF-utgang. Den har også analog stereoutgang, skulle man ønske å koble den rett i forsterkeren.

I følge Quad, støtter den alt fra 32 til 192 khz signal, i praksis betyr det at den fungerer med det meste av digitale lydsignaler.

Og den kan fungere utmerket som en USB-konverter for en ekstern DAC, som man kobler Quad Link-D1 til.

Den 13 cm brede Quad Link-D1 USB DAC, bør derfor være godt egnet til å gi bedre lyd fra PC-ens USB-utgang, uansett hva slags lydfil man spiller av.

Neby Hi-Fi Concept

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.