TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Creative vil gjøre trådløs lyd enda mer trådløs!

forfatter
Publisert 13.05.11 - 13:43

Med ZiiSound X-serien vil Creative gjøre trådløs lyd enklere og billigere for alle.

Når vi snakker om trådløs lyd, betyr det at lyden går fra kilden – for eksempel en datamaskin eller en iPod – til en mottaker i tilknytning til et lydanlegg. Vi godtar dette som trådløs lyd, selv om det kan gå kabler både fra mottakeren til lydanlegget, og fra lydanlegget videre til et par høyttalere.

Enda mer trådløst
Creative ønsker å gjøre trådløs lyd virkelig trådløst. Vi kommer riktignok ikke bort fra strømkabelen, men bortsett fra denne trengs ingen kabler med de nye X-produktene i ZiiSound-serien.

Det dreier seg om produkter som kan kjøpes enten enkeltvis, eller flere kan kommunisere sammen i et trådløst multiromssystem.

Creative ZiiSound D5x gir trådløs lyd for 2599 kroner.

 

ZiiSound D5x
Det er naturlig å begynne med en ZiiSound D5x. Dette er en trådløs høyttaler til 2.600 kroner som blir fôret med lyd fra en datamaskin, iPod, iPhone eller en hvilken som helst mobiltelefon eller et nettbrett med Bluetooth innebygget. Har du en iPod, iPhone eller iPad, finnes en egen dongel som plugges i, som lenker produktet direkte til Creative-høyttaleren.

Subwoofer og flere høyttalere
ZiiSound D5x kan brukes alene, eller du kan bygge ut. Ønsker du mer bass, kan du kjøpe subwooferen DSx i tillegg. Denne plugges i veggen og kommuniserer direkte med D5x via mikrobølger (5,8 GHz). Vips, så har du fult frekvensbånd. Synes du D5x gir litt for snevert lydbilde alene (den er tross alt i ett stykke), kan du kjøpe en til, og adressere den ene til venstre lydkanal og den andre til den høyre. Dermed har du et bredt og stort lydbilde, helt uten kabler.

Creative ZiiSound DSx er en trådløs subwoofer til 1299 kroner.

 

Bygg ut videre
Konseptet kan trekkes lenger, ved å legge til enda en D5x og sette denne som senterhøyttaler. Alt som ligger midt i lydbildet adresseres da til denne. Surroundkanaler er visst ikke mulig, skulle du ønske full surroundlyd.

Du kan koble på så mange lydmoduler du ønsker, og inntil fire subwoofere! Så det skulle ikke stå på fleksibiliteten, og den som har lyst på lyd i hele hjemmet, kan lett gjøre dette.

Synes du det blir for dyrt med mange D5x-moduler, finnes alternativet D3x til halve prisen, altså 1300 kroner. Vi vil gjette at to D3x med subwooferen DSx blir tøffere enn én D5x sammen med suben.

ZiiSound D3x er til 1299 kroner et rimeligere alternativ til D5x.


Grei lyddemo
Vi fikk en demonstrasjon av én D5x uten subwoofer, og deretter to D5x med subwoofer. Lyden av en enkelt D5x var helt grei, med en rask men slett ikke dyp bass. Når to var koblet sammen, vokste lydbildet seg mye større, og med ekstra subwoofer kom plutselig dypbassen skikkelig frem. Vi skal ikke påstå at det var den store hi-fi-drømmen, til det var bassen litt vel svulstig og ikke altfor kjapp. Dessuten er det fremdeles begrenset hva man kan få lydmessig ut av Bluetooth, selv med aptX-teknologien. Men at dette kan være den praktiske multiromsløsningen som de fleste av oss har råd til, det er vi helt sikre på.

Trådløst bærbart
I tillegg til de nye X-modulene presenterte Creative nye toveiskommuniserende hodesett. Også disse med Bluetooth, og i motsetning til konkurrentene har de mikrofonen skjult. Nye, kjempebillige mediespillere kommer også, som gir god lagringskapasitet med microSD-kort.

Produktene lanseres i september.

no.creative.com

Produktene får lyden trådløst via Bluetooth.


Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde