Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Copenhagen High End 2019

Årets hi-fi-event i København hadde utstyr i alle prisklasser - og masser av god musikk dertil

«Hvor store sa du at høyttalerne måtte være?»

Med høsten kommer også hi-fi-messene. Copenhagen High End har gjennom mange år hatt god oversikt over hva som rører seg på det danske markedet for musikkutstyr. Clarion-hotellet ved Københavns Lufthavn var gjennom helgen stedet for årets messe. Og som vanlig var det trangt i hotellgangene. Spesielt på lørdagen. Søndagsgjestene hadde det litt enklere, men det var fortsatt lang ventetid på lytteplassene. Spesielt på de minste hotellværelsene, hvor noen av de mest eksotiske greiene ble demonstrert.

Vinylplatene forsettter sin seiersgang, og det ble spilt plater i stort sett alle rom. Supplert med digital streaming. CD-plater skulle man til gjengjeld lete lenge etter.

Messen het tidligere «Hi-Fi & Surround,» men skiftet i 2018 navn til «Copenhagen High End». Og med god grunn. Hjemmekino-lyd var stort sett helt fraværende på årets messe, hvor man skulle lete lenge for å bli rystet gjennom effekter og lyd fra alle retninger.

 

Annonse

SB Acoustics leverer høyttalenheter til store og små. Blant dem ungarske Bayz, som imponerte med åpen og ren lyd fra de skulpturelle tårnene. Men den rundstrålende bånddiskanten i midten av tårnet er Bayz’ egen.

Harbeth, Parasound og Manley hos Tekni-Fi

Annonse

 

Studio Sound hadde tatt med seg NuPrime- og SoTM-elektronikk, samt noen svært gode stativhøyttalere fra Taga.

 

Sallingboe Audio hadde et av de mest imponerende systemene. Ekte treveis-horn fra Tune Audio, Borg-høyttaleren fra Fink Team og Allnic-forsterkere.

Jeg kan ikke huske å ha vært på en københavnsk  messe uten å møte H.H. Mørch med sine legendariske tonearmer.

 

Marantz PM7000N med HEOS har vi skrevet om før. Men nå er den her. Høyttalerne fra Definitive Technology låt også interessante.

 

Annonse

Living Voice-høyttalere og EAR-elektronikk hos LydProdukter.

 

PM Audio hadde tatt Sutherland-elektronikk og Krix-høyttalere med.

Hos Jern hadde de en ny utgave av støpejernshøyttaleren, som ikke bare var billigere, men som også kunne klare seg uten en subwoofer.

 

Annonse

 

Hos High Performance Audio hadde man sammensatt tre pakkeløsninger til henholdsvis 100.000 kr, 200.000 kr og 400.000 kroner.

 

Prissammenligningstjenesten Hifi Shark er kjent for alle som kjøpet vintage-utstyr. Men visste du at de er danske og bor i Taastrup?

 

Annonse

Hos Hi-Fi Klubben var slagnummeret distribusjonen av norske Hegel.

 

Duelund Coherent Audio med sine supereksklusive komponenter var nye på messen.

Sudgen og DeVore hos AB Audio.

 

Annonse

Messens største høyttalere fant man hos Audiolabs. Dobbelte 15-tommerere fra JBL.

 

Hos Audio Note fant man som vanlig rør med rør på. Og firmaets egne tolkninger av klassiske Snell-konstruksjoner.

 

System Audio viste sine aktive, trådløse Silverback WISA-høyttalere.

Annonse

 

Lyd by Dissing hadde en prototype på en trådløs høyttaler med.

Elektronikk fra Avid og Primare hos Audioactive.

 

Dempeføtter og kabelløftere fra Solid Tech.

 

Cambridge Audio og Triangle-høyttalere hos HiFi Freaks.

 

Der var ikke bare tunge saker på messen. Engelske Tibo hadde multiromsstreaming til tilgjengelige priser.

 

Kimber Kable-kabel og Quad-elektrostater.

 

En 50 nF overføringskondensator i rent sølv til 500 danske kroner…

Skindbjerg Audio er en ny produsent som hadde rimelige nettfiltre og en prototype på en RIAA-forsterker med seg. Samt en bok om italiensk mat som til 100 DKK var messens billigste produkt.

Messen handlet mest om utstyr, men selvfølgelig var det mulighet for å kjøpe en vinylplate til samlingen hjemme.

 

Hjemmekino tok mindre plass enn noen gang tidligere på messen. Kun et enkelt Dolby Atmos-rom var det å finne.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.