Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Como Audio lansering

Tom DeVesto, selveste Mr. Radio, var i Oslo for å lansere sitt nye merke Como Audio.

Skrevet av / 16.10.17 - 19:50
Como Audio lansering

Hvis du ikke har hørt om Tom DeVesto, har du garantert hørt om et selskap han var med å starte opp, nemlig Tivoli Audio. Etter å ha solgt 700.000 enheter bare i Norge siden lanseringen i 2001 har den retrolignende men meget vellydende Tivoli-radioen nærmest blitt et begrep for det lille bordradioformatet. Nå har tiden kommet for et nytt merke innenfor kompakt hjemmelyd. Como Audio er et rykende ferskt merke fra Boston, og vi har allerede testet et par modeller med stort hell, nemlig Musica og Duetto.

Stor test: 10 DAB+ radioer

Grunnlegger Tom DeVesto var i Oslo for noen dager siden for å snakke om det nye merket sitt, som i Norge hovedsakelig selges gjennom Power-kjeden. Dagen før mottok for øvrig DeVesto prisen for ”Small Business Executive of the Year” av Consumer Technology Association (CTA). CTA er verdens største lobby for hjemmeelektronikk, og står blant annet bak verdens største elektronikkmesse Consumer Electronics Show (CES).

Tom DeVesto viser stolt frem sin siste kreasjon, nemlig den bærbare og batteridrevne Como Audio Amico. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

– Da jeg solgte Tivoli Audio for et par år siden, satte jeg meg ned og prøvde å finne ut hva det neste skulle bli, sa DeVesto i sin innledende tale under lanseringen på Sentralen i Oslo. – Det som skjedde med lyd i USA var at du kunne kjøpe et hjemmekinoanlegg hos Best Buy med masse høyttalere rundt omkring. Det hadde jeg gjort for 40 år siden, og var ikke interessert i å begynne igjen. Så har du Bluetooth-avdelingen, hvor du kan kjøpe høyttalere fra 20 til 2.000 dollar i alle mulige former og farger. Jeg så ingenting jeg kunne bringe til det markedet.

Han fortsetter:

– Men så har du den andre avdelingen som har tatt av i de siste par årene, disse trådløse multiroms lydsystemene. Så jeg gikk inn i butikker og så hauger med høyttalere, fra alle de store merkene. Jeg så på dem og tenkte at ”jeg er ikke sikker på om jeg vil kjøpe seks sånne, jeg er ikke engang overbevist om at jeg vil ha én av dem.”

Les: Sonos får stemmestyring

Gjesteromtesten

– Jeg tenkte at hvis jeg har én slik høyttaler og plasserer den på gjesterommet, hvem kunne bruke den? Hvem kunne gå inn på gjesterommet og høre på musikk? Hva måtte de vite om mitt Wi-Fi-nettverk og hvor mine musikkfiler var lagret? I stedet ville jeg lage et system hvor du bare kan trykke på en knapp, og musikken spilles av. Helt uten noen app, datamaskin eller fjernkontroll skal man kunne høre på musikk, fra Spotify, internettradio, DAB eller fra TV-en.

Como Audio er brukervennlig multirom

Resultatet fra Como Audio er hi-fi-systemer forkledt som bordradioer (jada, de har DAB+!). De har multiromfunksjon, og er dessuten enkle å bruke med seks til åtte favorittknapper hvor ulike lydkilder kan lagres.

De ser fint ut med et retro utseende (ikke ulikt Tivoli), og de låter bra. Noe vi for øvrig går gode for i våre tester av Musica og Duetto.

Como Audio Solo

 

Det starter med den rimeligste og minste modellen Solo. Denne kan spille alene eller i multirom, og to kan kobles sammen i stereo, hvor den ene spiller venstre kanal og den andre høyre. Alternativt kan du kjøpe en Solo og supplere med en Ambiente. Denne er lik i formfaktor og lyd, men er en slave og kan ikke brukes på egenhånd.

En Ambiente blir en naturlig, trådløs stereoforlengelse av Como Audio Solo.

 

Neste steg opp er stereomodellen Duetto, med venstre og høyre kanal innbakt i ett og samme kabinett. Over denne finner vi Musica, som har CD-spiller i tillegg til alskens andre funksjoner, og så har Como dessuten funnet ut at de ville lage en bærbar versjon av Solo, og laget den lille Amico med innebygd batteri og som tåler en liten regnskur.

Como Audio Musica
Como Audio Musica har CD-spiller i tillegg til Wi-Fi, multirom, Bluetooth, Spotify Connect, og mye mer.

 

Folkefinansiering

Como Audio ble først en realitet etter folkefinansiering gjennom Kickstarter. Det vil si at produkter ble solgt før de i det hele tatt var produsert, og pengene som kom inn for det første opplaget gikk til produksjonen av dette.

– Det er en flott måte å starte opp på hvis man ikke har mye penger, eller man er usikker på hva man kan vente seg av mottakelse, sa Tom DeVesto på Sentralen i Oslo.

comoaudio.com
power.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top