Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Clarion bilstereo med DAB+ og multimedia

Med NX505E har Clarion fokusert på lydkvalitet og brukervennlighet. Innebygd navigasjon er også på plass.

Skrevet av / 07.02.15 - 16:08
Clarion bilstereo med DAB+ og multimedia

NX505E har både FM og DAB+. Dersom DAB-dekning ikke er til stede, velges automatisk FM, såfremt stasjonen er på begge nett. Service Following-funksjon gjør dessuten at man kan kjøre rundt over hele landet uten å søke etter kanalene på nytt, om de plutselig skifter frekvensbånd.

Les også: Test av Pioneer AVIC-F960DAB bilstereo med CarPlay 

Stemmestyring
Anlegget er kompatibelt med både iOS og Android, og det kan stemmestyres via Intelligent Voice. Intelligent Voice benytter Google Voice Actions til å stemmestyre, hvilket bør bety at det også fungerer på norsk.

Berøringsskjerm
Clarion lover at det er raskt og enkelt å installere enheten. Når NX505E er klar til bruk, avdekkes en 6.2-tommers berøringsskjerm. W-VGA gir en oppløsning på 800 x 480 piksler, og vi loves dessuten god skjermkvalitet.

Intuitivt
Vi loves videre et intuitivt nytt brukergrensesnitt, som gjør alle funksjoner tilgjengelig ved å la fingeren stryke over skjermen. Brukeren kan enkelt organisere rekkefølgen av ikonene for å tilpasse eget behov.

Navigasjon
Enheten har innebygd navigasjon, med kart over 48 Europeiske land. Alle kartene med alle tilgjengelige interessepunkter har fått plass på et 8GB microSD-kort, ferdig installert.

En 600 MHz prosessor gir datakraft nok til at navigasjonen sømløst følger bilens bevegelser. 3D-kart er også tilgjengelige, samt visning av riktige avkjøringer, veivalg og automatisk visninge av veiskilt som skal følges gjennom reisen.

Musikk og film
Den integrerte DVD/CD-spilleren støtter både MP3, WMA, DivX, MPEG1/2/4 og AAC-filer. USB-porten i front er kompatibel med de fleste MP3-spillere, i tillegg til Apple iPod og iPhone. En 3,5mm jack-inngang i front lar deg koble til dine analoge lydkilder.

Vi får også et godt utvalg av lydinnstillinger. «2-Sone»-funksjonen kan dessuten brukes for å kontrollere to forskjellige lyd/video-kilder samtidig foran og bak i bilen.

Hands-free
Bluetooth kompatibel med alle mobiler og med regelmessige oppdateringer gir sikker kommunikasjon via den integrerte mikrofonen i fronten av enheten. Hele innholdet av din kontaktliste nedlastes automatisk til enheten så kontaktene vises på skjermen, som gjør det enklere å finne den rette kontakten. Bluetooth-funksjonen gir også mulighet for å strømme musikk fra mobilen mens du kjører.

Ryggekamera
Om du vil koble til et ryggekamera, er anlegget klargjort for dette også, med en egen inngang på baksiden. Alle ryggekameraer fra de helt enkle til proffkamera fra Clarion kan brukes alt etter behov.

Det finnes rammer og rattfjernkontrolladaptere til de fleste biler på markedet, slik at du kan skifte ut stereoanlegget til Clarion NX505E uten å miste funksjonalitet.

Pris og tilgjengelighet
NX505E vil koste 8.999 kroner når den slippes i løpet av våren.

autohifi.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top