Search
Generic filters

Clarion bilstereo med DAB+ og multimedia

Med NX505E har Clarion fokusert på lydkvalitet og brukervennlighet. Innebygd navigasjon er også på plass.

NX505E har både FM og DAB+. Dersom DAB-dekning ikke er til stede, velges automatisk FM, såfremt stasjonen er på begge nett. Service Following-funksjon gjør dessuten at man kan kjøre rundt over hele landet uten å søke etter kanalene på nytt, om de plutselig skifter frekvensbånd.

Les også: Test av Pioneer AVIC-F960DAB bilstereo med CarPlay 

Stemmestyring
Anlegget er kompatibelt med både iOS og Android, og det kan stemmestyres via Intelligent Voice. Intelligent Voice benytter Google Voice Actions til å stemmestyre, hvilket bør bety at det også fungerer på norsk.

Berøringsskjerm
Clarion lover at det er raskt og enkelt å installere enheten. Når NX505E er klar til bruk, avdekkes en 6.2-tommers berøringsskjerm. W-VGA gir en oppløsning på 800 x 480 piksler, og vi loves dessuten god skjermkvalitet.

Intuitivt
Vi loves videre et intuitivt nytt brukergrensesnitt, som gjør alle funksjoner tilgjengelig ved å la fingeren stryke over skjermen. Brukeren kan enkelt organisere rekkefølgen av ikonene for å tilpasse eget behov.

Navigasjon
Enheten har innebygd navigasjon, med kart over 48 Europeiske land. Alle kartene med alle tilgjengelige interessepunkter har fått plass på et 8GB microSD-kort, ferdig installert.

En 600 MHz prosessor gir datakraft nok til at navigasjonen sømløst følger bilens bevegelser. 3D-kart er også tilgjengelige, samt visning av riktige avkjøringer, veivalg og automatisk visninge av veiskilt som skal følges gjennom reisen.

Musikk og film
Den integrerte DVD/CD-spilleren støtter både MP3, WMA, DivX, MPEG1/2/4 og AAC-filer. USB-porten i front er kompatibel med de fleste MP3-spillere, i tillegg til Apple iPod og iPhone. En 3,5mm jack-inngang i front lar deg koble til dine analoge lydkilder.

Vi får også et godt utvalg av lydinnstillinger. «2-Sone»-funksjonen kan dessuten brukes for å kontrollere to forskjellige lyd/video-kilder samtidig foran og bak i bilen.

Hands-free
Bluetooth kompatibel med alle mobiler og med regelmessige oppdateringer gir sikker kommunikasjon via den integrerte mikrofonen i fronten av enheten. Hele innholdet av din kontaktliste nedlastes automatisk til enheten så kontaktene vises på skjermen, som gjør det enklere å finne den rette kontakten. Bluetooth-funksjonen gir også mulighet for å strømme musikk fra mobilen mens du kjører.

Ryggekamera
Om du vil koble til et ryggekamera, er anlegget klargjort for dette også, med en egen inngang på baksiden. Alle ryggekameraer fra de helt enkle til proffkamera fra Clarion kan brukes alt etter behov.

Det finnes rammer og rattfjernkontrolladaptere til de fleste biler på markedet, slik at du kan skifte ut stereoanlegget til Clarion NX505E uten å miste funksjonalitet.

Pris og tilgjengelighet
NX505E vil koste 8.999 kroner når den slippes i løpet av våren.

autohifi.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.