Chords beste forsterkere enda bedre

Reference-serien til high-end-produsent Chord Electronics er oppgradert, og har fått betegnelsen MkII.

De oppdaterte monoforsterkerne SPM 6000 (650 watt) og SPM 14000 (700 watt) har blitt oppgradert med flere tekniske justeringer for å ytterligere forbedre lydkvalitet, fleksibilitet og levetid.

På utsiden har de nye MkII-modellene fått et helt nytt frontpanel med nytt lys, og på baksiden sitter nye gullbelagte, isolerte høyttalerterminaler. De solide terminalene er designet i England. Nå er det også mulig å bruke tredjeparts strømkabler, med vanlig universalkontakt.

Ny innmat
På innsiden er det flere forbedringer, som en ny strømstyring og kontrollkort for enklere operasjon og bedre visuell indikasjon. Oppgradering av filterkomponenter skal sørge for enda raskere akselerasjon og bedre stabilitet når hver lydbølge og transient skal forsterkes, og en mengde forandringer av kretskort og jording skal gi enda bedre kapasitet til å håndtere store mengder strøm.

Romfartsteknologi
Reference-serien er Chord Electronics’ store stolthet, og har blant annet fått teknologi fra romfartsindustrien, hvor utrolig effekt kreves fra veldig små enheter. Reference-forsterkerne er på ingen måte små, men i forhold til andre forsterkere på samme størrelse, lover produsenten å knuse konkurransen på kraft og oppløsning.

Strømforsyningene har nå kommet til femte generasjon, som bruker et spredt spektrum, faselåsing og svitsjing ved meget høy frekvens. Her sitter teknologi som produsenten hevder sjelden finnes utenfor romfartsindustrien. Resultatet skal være en praktisk talt støyfri forsterker med enorme kraftreserver som leveres uanstrengt med forsvinnende lav forvrengning.

Tilgjengelighet og pris
Både SPM 14000MkII og SPM 6000MkII er tilgjengelig nå, til henholdsvis 24.480 og 13.950 engelske pund. Du kan omtrent gange med ti for pris i norske kroner. Distributør i Norden er Dynaudio.

chordelectronics.co.uk
dynaudio.dk

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!