Chords beste forsterkere enda bedre

Reference-serien til high-end-produsent Chord Electronics er oppgradert, og har fått betegnelsen MkII.
Annonse
Annonse
forfatter

De oppdaterte monoforsterkerne SPM 6000 (650 watt) og SPM 14000 (700 watt) har blitt oppgradert med flere tekniske justeringer for å ytterligere forbedre lydkvalitet, fleksibilitet og levetid.

På utsiden har de nye MkII-modellene fått et helt nytt frontpanel med nytt lys, og på baksiden sitter nye gullbelagte, isolerte høyttalerterminaler. De solide terminalene er designet i England. Nå er det også mulig å bruke tredjeparts strømkabler, med vanlig universalkontakt.

Ny innmat
På innsiden er det flere forbedringer, som en ny strømstyring og kontrollkort for enklere operasjon og bedre visuell indikasjon. Oppgradering av filterkomponenter skal sørge for enda raskere akselerasjon og bedre stabilitet når hver lydbølge og transient skal forsterkes, og en mengde forandringer av kretskort og jording skal gi enda bedre kapasitet til å håndtere store mengder strøm.

Romfartsteknologi
Reference-serien er Chord Electronics’ store stolthet, og har blant annet fått teknologi fra romfartsindustrien, hvor utrolig effekt kreves fra veldig små enheter. Reference-forsterkerne er på ingen måte små, men i forhold til andre forsterkere på samme størrelse, lover produsenten å knuse konkurransen på kraft og oppløsning.

Strømforsyningene har nå kommet til femte generasjon, som bruker et spredt spektrum, faselåsing og svitsjing ved meget høy frekvens. Her sitter teknologi som produsenten hevder sjelden finnes utenfor romfartsindustrien. Resultatet skal være en praktisk talt støyfri forsterker med enorme kraftreserver som leveres uanstrengt med forsvinnende lav forvrengning.

Annonse

Tilgjengelighet og pris
Både SPM 14000MkII og SPM 6000MkII er tilgjengelig nå, til henholdsvis 24.480 og 13.950 engelske pund. Du kan omtrent gange med ti for pris i norske kroner. Distributør i Norden er Dynaudio.

chordelectronics.co.uk
dynaudio.dk

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.