Search
Generic filters

Chords beste forsterkere enda bedre

Reference-serien til high-end-produsent Chord Electronics er oppgradert, og har fått betegnelsen MkII.

De oppdaterte monoforsterkerne SPM 6000 (650 watt) og SPM 14000 (700 watt) har blitt oppgradert med flere tekniske justeringer for å ytterligere forbedre lydkvalitet, fleksibilitet og levetid.

På utsiden har de nye MkII-modellene fått et helt nytt frontpanel med nytt lys, og på baksiden sitter nye gullbelagte, isolerte høyttalerterminaler. De solide terminalene er designet i England. Nå er det også mulig å bruke tredjeparts strømkabler, med vanlig universalkontakt.

Ny innmat
På innsiden er det flere forbedringer, som en ny strømstyring og kontrollkort for enklere operasjon og bedre visuell indikasjon. Oppgradering av filterkomponenter skal sørge for enda raskere akselerasjon og bedre stabilitet når hver lydbølge og transient skal forsterkes, og en mengde forandringer av kretskort og jording skal gi enda bedre kapasitet til å håndtere store mengder strøm.

Romfartsteknologi
Reference-serien er Chord Electronics’ store stolthet, og har blant annet fått teknologi fra romfartsindustrien, hvor utrolig effekt kreves fra veldig små enheter. Reference-forsterkerne er på ingen måte små, men i forhold til andre forsterkere på samme størrelse, lover produsenten å knuse konkurransen på kraft og oppløsning.

Strømforsyningene har nå kommet til femte generasjon, som bruker et spredt spektrum, faselåsing og svitsjing ved meget høy frekvens. Her sitter teknologi som produsenten hevder sjelden finnes utenfor romfartsindustrien. Resultatet skal være en praktisk talt støyfri forsterker med enorme kraftreserver som leveres uanstrengt med forsvinnende lav forvrengning.

Tilgjengelighet og pris
Både SPM 14000MkII og SPM 6000MkII er tilgjengelig nå, til henholdsvis 24.480 og 13.950 engelske pund. Du kan omtrent gange med ti for pris i norske kroner. Distributør i Norden er Dynaudio.

chordelectronics.co.uk
dynaudio.dk

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker