Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Chords beste forsterkere enda bedre

Reference-serien til high-end-produsent Chord Electronics er oppgradert, og har fått betegnelsen MkII.

Skrevet av / 08.10.12 - 12:12
Chords beste forsterkere enda bedre

De oppdaterte monoforsterkerne SPM 6000 (650 watt) og SPM 14000 (700 watt) har blitt oppgradert med flere tekniske justeringer for å ytterligere forbedre lydkvalitet, fleksibilitet og levetid.

På utsiden har de nye MkII-modellene fått et helt nytt frontpanel med nytt lys, og på baksiden sitter nye gullbelagte, isolerte høyttalerterminaler. De solide terminalene er designet i England. Nå er det også mulig å bruke tredjeparts strømkabler, med vanlig universalkontakt.

Ny innmat
På innsiden er det flere forbedringer, som en ny strømstyring og kontrollkort for enklere operasjon og bedre visuell indikasjon. Oppgradering av filterkomponenter skal sørge for enda raskere akselerasjon og bedre stabilitet når hver lydbølge og transient skal forsterkes, og en mengde forandringer av kretskort og jording skal gi enda bedre kapasitet til å håndtere store mengder strøm.

Romfartsteknologi
Reference-serien er Chord Electronics’ store stolthet, og har blant annet fått teknologi fra romfartsindustrien, hvor utrolig effekt kreves fra veldig små enheter. Reference-forsterkerne er på ingen måte små, men i forhold til andre forsterkere på samme størrelse, lover produsenten å knuse konkurransen på kraft og oppløsning.

Strømforsyningene har nå kommet til femte generasjon, som bruker et spredt spektrum, faselåsing og svitsjing ved meget høy frekvens. Her sitter teknologi som produsenten hevder sjelden finnes utenfor romfartsindustrien. Resultatet skal være en praktisk talt støyfri forsterker med enorme kraftreserver som leveres uanstrengt med forsvinnende lav forvrengning.

Tilgjengelighet og pris
Både SPM 14000MkII og SPM 6000MkII er tilgjengelig nå, til henholdsvis 24.480 og 13.950 engelske pund. Du kan omtrent gange med ti for pris i norske kroner. Distributør i Norden er Dynaudio.

chordelectronics.co.uk
dynaudio.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top