CES 2019: Technics SL1210MK7 – Legenden er tilbake!

Technics har startet produksjonen av SL-1210 igjen, selvsagt rettet mot DJ-er.
Annonse
Annonse
forfatter

Da Technics la ned produksjonen av den ikoniske platespilleren, kastet de også verktøyene som ble brukt. De var utslitt etter 40 år og 3,5 millioner platespillere.

SL-1210 ble raskt en bruktfavoritt. Ikke bare blant DJ-er, men også andre som likte den robuste konstruksjonen og den lynraske oppstarten.

Den direktedrevne platespilleren inspirerte SL-1200G, som tross utseendet slett ikke var laget for DJ-er, men hifi-entusiaster. Den er det ikke så lenge siden vi testet, og sammen med den rimeligere SL-1200GR og den svinedyre SL-1000R, fikk Technics plutselig en liten rekke med platespillere igjen.

(Foto: Produsenten)

Den nye utgaven av SL-1210 er den sjuende i rekken, og selv om den ligner klassikeren nærmest på en prikk, er stort sett alt her nytt fra grunnen av.

Vekk med cogging

Den er stadig direktedrevet, med en nyutviklet kjerneløs motor med kraftig dreiemoment, og den gamle coggingen skal være eliminert. Spilleren kan også spille av musikken bakvendt, reversert om man vil, kjekt for konspiratørspirer som vil lytte etter hemmelige budskap på innspillinger, kanskje.

Annonse

Pitch

SL-1210 MK7, som Technics kaller den, har også justerbar oppstart og brems, og spilleren som kun leveres i mattsort, har hastighetsvelger på 33-1/3 rpm, 45 rpm og 78 rpm. De er også pitch-kontroll på ±8/±16 prosent hastighetsavvik, som selvsagt kan slås av med en knapp.

LED-ene på spilleren kan forresten bytte fra rødt til blått lys. Spilleren leveres med en ny s-formet arm, praktisk nok med høydejustering og avtakbart pickuphus.

SL-1500C

(Foto: Produsenten)

Men Technics har en til spiller på vei, SL-1500C . Det er en enklere utgave beregnet for hjemmebruk. Som kommer med en Ortofon 2M Red pickup ferdigmontert, og innebygget phono-forsterker – RIAA – for MM-pickuper.

Den er også direktedrevet, med samme type kjerneløse motor som den dyrere SL-1210 MK7,og har en lik s-formet arm med avtakbart pickuphus.

Spilleren har også autolift, som løfter armen når platen er ferdigspilt, slik at stiften ikke slites fortere.

Annonse

SL-G700

(Foto: Produsenten)

Technics har ikke bare nye platespiller på vei. En nettverkspiller med CD og SACD-avspilling er også lansert. En interessant spiller for de som fremdeles har mange CD-er de lytter til, og som samtidig bruker strømmetjenester.

AKM-konvertere (AK4497), diskret oppbygget analog forsterkerkrets, batteridrevet klokkegenerator og antimagnetiske motstander med karbonfilm på USB-forsterkeren, er bare noe av det Technics har lagt inn i nettverkspilleren, for å forbedre lyden så mye som mulig.

Den takler lydfiler opptil 192 kHz og 32 bits, og kan remastre selv MP3-filer til tilnærmet høyoppløst lyd, ifølge Technics.

MQA

Spilleren støtter avspilling av MQA-filer, som blant annet finnes på Tidal Masters. Den støtter også trådløs strømming med Bluetooth, Wi-Fi, og AirPlay – og har selvsagt støtte for Spotify, Tidal, og internettradio. Google Chromecast er også støttet, og den er forbedret for Google Assistant via en separat høyttaler.

 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!