Nyhet

Cambridge Audio mener alvor med retro strømmeforsterkere

De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Cambridge Audio Evo lifestyle
forfatter

Med sine forsterkere Evo 75 og Evo 150 vil engelske Cambridge Audio ta alt-i-ett til et nytt nivå. De er retro kun i utseende, for disse lekre forsterkerne kan strømme alt du ønsker. Både Tidal Connect og Spotify Connect-funksjonalitet er innebygd, som betyr at brukere av disse tjenestene kan spille musikk direkte fra strømmeappen og over til lydanlegget. Cambridge Evo er Roon Ready, så Roon-brukere kan koble sin PC eller Mac til forsterkerne over nettverket.

Cambridge Audio Evo remote & phone
Cambridge trenger ikke sin egen mobilapp, du bruker bare appene du kjenner. Men fjernkontroll er derimot på plass. Foto: Cambridge Audio

Men det stopper ikke der, for i tillegg finnes Airplay 2 og Chromecast. Som betyr at du kan spille av så å si alt du ønsker fra mobilen, uten at Cambridge-forsterkerne trenger sin egen app (men en vanlig fjernkontroll, også den passe retro, følger med). Det gjør det også mulig å koble forsterkerne til et smarthjem med Google Home/Nest eller Apple HomeKit. Dikter det gjennom mobilen eller en smartklokke, eller bruk en Google Nest-høyttaler eller HomePod.

Cambridge Audio Evo rear
Cambridge Evo 75 og Evo 150 har en overflod av tilkoblinger. Både digitale og analoge, inkludert balansert, HDMI og USB-B. Foto: Cambridge Audio

En overflod av tilkoblinger

Hvis du likevel synes alskens nettverkstilkobling er knotete, og bare ønsker å bruke Bluetooth, så kan du det også. I tillegg finnes alt du trenger av analoge og digitale innganger, både ubalanserte RCA, balansert XLR, HDMI med ARC for tilkobling til TV-en og en USB-DAC-inngang for PC-tilkobling. Og du tror vel ikke de har glemt platespillerinngangen? Denne er for MM-pickuper, og hvis du er usikker på om du har MM eller MC, så har du nesten garantert MM. Hodetelefonutgang er også på plass.

Naim Uniti Atom Skal du ha en liten men komplett forsterker med strømming, vet vi ikke om noe bedre enn Naim Uniti Atom.
Naim Uniti Atom
Cambridge Audio Evo black panels
Hvis du ikke liker sidepanel i tre, kan du bytte til svart. Begge er inkludert i esken. Foto: Cambridge Audio

Stilren design

Evo 75 og Evo 150 er utseendemessig identiske, og er både stilrene og minimalistiske. Sidepanelene er i valnøtt henter inspirasjon fra Cambridge Audios aller første produkt, forsterkeren P40. Men det følger også med svarte paneler i Richlite, et materiale hovedsakelig laget fra resirkulert papir. Bytt mellom panelene som du selv ønsker.

Cambridge Audio Evo lifestyle(2)
Foto: Cambridge Audio

Hypex-forsterkere

Evo 75 er minst på kraft med sine 2 x 75 Klasse D-watt NCore forsterkermoduler fra Hypex. Dette regnes for å være blant de mest vellydende forsterkerne innenfor Klasse D, og brukes i både rimelige og svindyre forsterkere. Som Mola Mola Kula, med startpris på 120.000 kroner! Evo 150 har, som navnet tilsier, 2 x 150 watt og er dobbelt så kraftig som Evo 75.

I hjertet av digitaldelen sitter ESS Sabre DAC-er av høy oppløsning, for å håndtere digitalsignalet på best mulig vis.

Cambridge Evo 75 og 150: Tilgjengelighet og pris

Både Cambridge Evo 75 og Evo 150 blir tilgjengelig i april, og prises til henholdsvis 24.990 og 29.990 kroner. Det er med andre ord ikke så mye som skiller dem, og når effekten er det eneste som skiller dem har vi en følelse på at den kraftigste vil selge best.

Norsk importør er Mono AS.

Cambridge Audio Evo Hero
Foto: Cambridge Audio

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.