Cambridge Audio mener alvor med retro strømmeforsterkere

De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Cambridge Audio Evo lifestyle
Annonse
Annonse
forfatter

Med sine forsterkere Evo 75 og Evo 150 vil engelske Cambridge Audio ta alt-i-ett til et nytt nivå. De er retro kun i utseende, for disse lekre forsterkerne kan strømme alt du ønsker. Både Tidal Connect og Spotify Connect-funksjonalitet er innebygd, som betyr at brukere av disse tjenestene kan spille musikk direkte fra strømmeappen og over til lydanlegget. Cambridge Evo er Roon Ready, så Roon-brukere kan koble sin PC eller Mac til forsterkerne over nettverket.

Cambridge Audio Evo remote & phone
Cambridge trenger ikke sin egen mobilapp, du bruker bare appene du kjenner. Men fjernkontroll er derimot på plass. Foto: Cambridge Audio

Men det stopper ikke der, for i tillegg finnes Airplay 2 og Chromecast. Som betyr at du kan spille av så å si alt du ønsker fra mobilen, uten at Cambridge-forsterkerne trenger sin egen app (men en vanlig fjernkontroll, også den passe retro, følger med). Det gjør det også mulig å koble forsterkerne til et smarthjem med Google Home/Nest eller Apple HomeKit. Dikter det gjennom mobilen eller en smartklokke, eller bruk en Google Nest-høyttaler eller HomePod.

Cambridge Audio Evo rear
Cambridge Evo 75 og Evo 150 har en overflod av tilkoblinger. Både digitale og analoge, inkludert balansert, HDMI og USB-B. Foto: Cambridge Audio

En overflod av tilkoblinger

Hvis du likevel synes alskens nettverkstilkobling er knotete, og bare ønsker å bruke Bluetooth, så kan du det også. I tillegg finnes alt du trenger av analoge og digitale innganger, både ubalanserte RCA, balansert XLR, HDMI med ARC for tilkobling til TV-en og en USB-DAC-inngang for PC-tilkobling. Og du tror vel ikke de har glemt platespillerinngangen? Denne er for MM-pickuper, og hvis du er usikker på om du har MM eller MC, så har du nesten garantert MM. Hodetelefonutgang er også på plass.

Les også
Naim Uniti Atom Skal du ha en liten men komplett forsterker med strømming, vet vi ikke om noe bedre enn Naim Uniti Atom.
Naim Uniti Atom
Cambridge Audio Evo black panels
Hvis du ikke liker sidepanel i tre, kan du bytte til svart. Begge er inkludert i esken. Foto: Cambridge Audio

Stilren design

Evo 75 og Evo 150 er utseendemessig identiske, og er både stilrene og minimalistiske. Sidepanelene er i valnøtt henter inspirasjon fra Cambridge Audios aller første produkt, forsterkeren P40. Men det følger også med svarte paneler i Richlite, et materiale hovedsakelig laget fra resirkulert papir. Bytt mellom panelene som du selv ønsker.

Cambridge Audio Evo lifestyle(2)
Foto: Cambridge Audio

Hypex-forsterkere

Evo 75 er minst på kraft med sine 2 x 75 Klasse D-watt NCore forsterkermoduler fra Hypex. Dette regnes for å være blant de mest vellydende forsterkerne innenfor Klasse D, og brukes i både rimelige og svindyre forsterkere. Som Mola Mola Kula, med startpris på 120.000 kroner! Evo 150 har, som navnet tilsier, 2 x 150 watt og er dobbelt så kraftig som Evo 75.

Annonse

I hjertet av digitaldelen sitter ESS Sabre DAC-er av høy oppløsning, for å håndtere digitalsignalet på best mulig vis.

Cambridge Evo 75 og 150: Tilgjengelighet og pris

Både Cambridge Evo 75 og Evo 150 blir tilgjengelig i april, og prises til henholdsvis 24.990 og 29.990 kroner. Det er med andre ord ikke så mye som skiller dem, og når effekten er det eneste som skiller dem har vi en følelse på at den kraftigste vil selge best.

Norsk importør er Mono AS.

Cambridge Audio Evo Hero
Foto: Cambridge Audio
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.