Bilstereo

Bilikonet Porsche 911 kan nå leveres med heftig anlegg fra Burmester. Med 821 watt og subwoofer i dashbordet.
Annonse
Annonse
forfatter

Den nye 911-modellen (991) hevdes å være Porsches beste hittil. Den ikoniske sportsbilen, som har eksistert siden 1963, har vært guttedrømmen for mange generasjoner.

Bilen som har gått fra å være en enkel sportsbil, til en luksusbil, må selvsagt ha et stereoanlegg som står i stil.

Porsche har allerede et samarbeide med Burmester, som har resultert i ekstremt vellydende anlegg i Panamera og Cayenne, og er nå endelig tilgjengelig også i den siste versjonen av 911.

Burmester-anlegget kan leveres i alle utgaver av 911, også cabriolet-versjonen, og består av en omfattende høyttalerpakke med 12 enheter, drevet av til sammen 821 watt forsterkereffekt.

Burmester har skreddersyddanlegget, som må bestilles som en del av utstyret i 911, og har valgt et par uvanlige løsninger. Foruten den sedvanlige plasseringen av høyttalere i dørene, er det også montert høyttalere på toppen av dashbordet.

Subwooferen er integrert i dashbordet, og bruker rommet bak torpedoveggen som bassreflekskammer, noe som skal gi skikkelig dypbass i kupeen.

Anlegget er optimalisert for 911, med tilpasset akustikk som skal kompensere for støy og motordur, slik at ingen toner drukner i brummingen fra boksesekseren, eller vindstøy.

I hjemlandet Tyskland koster Burmester-anlegget 3500 Euro ekstra, når man bestiller sin 911 – uansett versjon – som slett ikke er så dyrt når man ser (og hører) hva man får for pengene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter