Høyttaler:

Nye Theos er Martin Logans rimelige høyttalere i elektrostatserien, som ikke tar for mye plass. Men likevel spiller som de store og dyrere modellene.

Den 150 cm høye høyttaleren er ikke bredere enn 27 cm og under halvmeteren dyp. Det gjør Theos til Martin Logans minste hybridhøyttaler, hvor en 20 cm bass med aluminiumsmembran spiller bass (fra 43 til 425 hz). Mens et 112 cm høyt XStat  elektrostatelement spiller resten av toneområdet.
Det spesielle elektrostatelementet består av en syltynn og florlett mylarmembran som er spent opp i et elektrostatisk felt og beveger seg når det tilføres strøm. Lynhurtig og presis respons er bonusen med dette, mens lavere effektivitet er ulempen. Derfor pleier elektrostathøyttalere å trives best på strømsterke forsterkere.

Høyttalerne er relativt effektive med 90 dB lydtrykk, men har fallende elektrisk motstand i diskanten, og lave 0,8 ohm er det ikke alle forsterkere som takler.
Høyttalerne har hentet teknologi fra dyrere modeller, og har foruten det nevnte XStat elektrostatelementet, et Vojtko-delefilter oppkalt etter oppfinneren og Theos kan biwires. Skulle man ønske å bruke en kraftigere kabel til bassen, er det fullt mulig,

Med bassrefleksporten under basskabinettet, kan man plassere Theos relativt nært bakveggen, bare husk å ha lik avstand til veggen på begge høytttalerne. Elektrostatelementene spiller nemlig bakover også, og store forskjeller i avstand til veggen kan gi merkelig utslag på hvordan man oppfatter stereoperspektivet.
Theos vil koste i underkant av 50.000 kroner, og er i salg etter nyttår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
Skal utfordre Volkswagen og Skoda
HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.