High-end

Med en heldigital innsprøyting rett i høyttaleren, skal Linn Exact bli det optimale musikksystemet, hvor alt skjer inni høyttaleren
Annonse
Annonse
forfatter

De kaller det selv å legge lydkilden i høyttaleren, og den tekniske løsningen er både avansert og interessant. Anlegget kan bestå av en digital lydmottaker, og et par høyttalere hvor all signalbehandling er plassert. Overføringen skjer digitalt hele veien til høyttalerne.

Systemet består av en Exact DSM avspiller, og et par Klimax 350A høyttalere med Exact-moduler innebygd. Exakt-modulene består av et digitalt delefilter som fordeler bass til basselementet, diskant til diskantelementet osv, med egen digitalomvandler og forsterkertrinn for hvert element i høyttalerne.

Det gir mye kortere og mindre kompleks signalvei, hvor feilkildene er minimert. Med digital styring av høytttalerne er det også lettere å korrigere for fasefeil og nivåforskjeller, med  Linn Klimax Exakt-systemet.

klimax-system

Linn sier at det digitale delefilteret har 0 desibel deleforvregning, kompenserer for fasefeil og tidsavvik mellom elementene – og digitalomvandleren har så lave jitterverdier (digital støy), som 6,3 ps. Til sammenligning har high-end CD-spilleren Linn CD12 41 ps jitterstøy.

Annonse

Signalet i hver høyttaler har individuelle klokkesynkronisering av signalet ned i 1,8 nanosekunders presisjon. Det tilsvarer et avvik i avstanden fra lytteposisjon til hver høyttaler på 1/100 del av tykkelsen til et papirark.

Når man kjøper et Linn Klimax Exakt-system, kommer Linn-forhandleren hjem til deg og ikke bare setter det opp, men tilpasser anlegget til rommets akustikk, for optimal lyd.

Her kan du lese mer om Linn Klimax Exakt-systemet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ny 35mm med avansert konstruksjon.
DJI FPV kan fly i 140 km/t, hvis du tør.
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.