Search
Generic filters

Bedre lyd med Exact innsprøyting

Med en heldigital innsprøyting rett i høyttaleren, skal Linn Exact bli det optimale musikksystemet, hvor alt skjer inni høyttaleren

De kaller det selv å legge lydkilden i høyttaleren, og den tekniske løsningen er både avansert og interessant. Anlegget kan bestå av en digital lydmottaker, og et par høyttalere hvor all signalbehandling er plassert. Overføringen skjer digitalt hele veien til høyttalerne.

Systemet består av en Exact DSM avspiller, og et par Klimax 350A høyttalere med Exact-moduler innebygd. Exakt-modulene består av et digitalt delefilter som fordeler bass til basselementet, diskant til diskantelementet osv, med egen digitalomvandler og forsterkertrinn for hvert element i høyttalerne.

Det gir mye kortere og mindre kompleks signalvei, hvor feilkildene er minimert. Med digital styring av høytttalerne er det også lettere å korrigere for fasefeil og nivåforskjeller, med  Linn Klimax Exakt-systemet.

klimax-system

Linn sier at det digitale delefilteret har 0 desibel deleforvregning, kompenserer for fasefeil og tidsavvik mellom elementene – og digitalomvandleren har så lave jitterverdier (digital støy), som 6,3 ps. Til sammenligning har high-end CD-spilleren Linn CD12 41 ps jitterstøy.

Signalet i hver høyttaler har individuelle klokkesynkronisering av signalet ned i 1,8 nanosekunders presisjon. Det tilsvarer et avvik i avstanden fra lytteposisjon til hver høyttaler på 1/100 del av tykkelsen til et papirark.

Når man kjøper et Linn Klimax Exakt-system, kommer Linn-forhandleren hjem til deg og ikke bare setter det opp, men tilpasser anlegget til rommets akustikk, for optimal lyd.

Her kan du lese mer om Linn Klimax Exakt-systemet.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.