BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Bedre lyd med Exact innsprøyting

Med en heldigital innsprøyting rett i høyttaleren, skal Linn Exact bli det optimale musikksystemet, hvor alt skjer inni høyttaleren

De kaller det selv å legge lydkilden i høyttaleren, og den tekniske løsningen er både avansert og interessant. Anlegget kan bestå av en digital lydmottaker, og et par høyttalere hvor all signalbehandling er plassert. Overføringen skjer digitalt hele veien til høyttalerne.

Systemet består av en Exact DSM avspiller, og et par Klimax 350A høyttalere med Exact-moduler innebygd. Exakt-modulene består av et digitalt delefilter som fordeler bass til basselementet, diskant til diskantelementet osv, med egen digitalomvandler og forsterkertrinn for hvert element i høyttalerne.

Det gir mye kortere og mindre kompleks signalvei, hvor feilkildene er minimert. Med digital styring av høytttalerne er det også lettere å korrigere for fasefeil og nivåforskjeller, med  Linn Klimax Exakt-systemet.

klimax-system

Linn sier at det digitale delefilteret har 0 desibel deleforvregning, kompenserer for fasefeil og tidsavvik mellom elementene – og digitalomvandleren har så lave jitterverdier (digital støy), som 6,3 ps. Til sammenligning har high-end CD-spilleren Linn CD12 41 ps jitterstøy.

Signalet i hver høyttaler har individuelle klokkesynkronisering av signalet ned i 1,8 nanosekunders presisjon. Det tilsvarer et avvik i avstanden fra lytteposisjon til hver høyttaler på 1/100 del av tykkelsen til et papirark.

Når man kjøper et Linn Klimax Exakt-system, kommer Linn-forhandleren hjem til deg og ikke bare setter det opp, men tilpasser anlegget til rommets akustikk, for optimal lyd.

Her kan du lese mer om Linn Klimax Exakt-systemet.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!