Bedre lyd fra PC-en

Den norske Pinell DAC Mini er laget for å gi best mulig lyd fra datamaskinen, på en billig og særdeles enkel måte.

Pinell er produkter som er utviklet i Norge og produsert billig i Kina. Dette for å få best mulig kvalitet til en lav pris. Pinell DAC Mini er intet unntak i så måte.

Digitalkonverteren er bærbar, av typen stikk-og-start (plug-and-play). Ingen bruk for driver, altså. Strøm får den rett fra datamaskinens USB-port.

Dette er den enkleste måten å forbedre lyden fra datamaskinen på. Koble til dataen med USB i den ene enden, og til lydanlegget i den andre, med vanlige hi-fi RCA-kabler. Så er det bare å nyte musikk fra Spotify, Wimp, iTunes, Winamp eller hva du nå enn bruker, i god lydkvalitet.

16-bit
Pinell DAC Mini er blant de enklere bærbare DAC-ene på markedet. Mens dyrere konkurrenter støtter 24-bit/96-192kHz musikksignal via USB, er Pinell begrenset til 16-bit/44,1-48kHz. CD-kvalitet, altså. Med mindre du kjøper høyoppløste musikkfiler fra nettsteder som for eksempel HDtracks.com eller gubemusic.com, trenger du ikke nødvendigvis høyere oppløsning. Mesteparten av musikk fra datamaskin er maksimalt lagret i 16-bit/44,1kHz, enten i ukomprimert WAV eller AIFF, eller som Flac- eller Alac-filer. De aller fleste av oss har en overrepresentasjon av MP3-filer, som er enda lavere oppløsning. Dette går også for strømmingstjenester som Spotify og Wimp, med henholdsvis 320kbps Ogg.Vorbis og 256kbps AAC. Ingen av disse trenger egentlig en DAC med høyere oppløsning enn 16-bit/44,1kHz. Langt viktigere er det at DAC-en gjør en god jobb med disse filene. Det være sagt, en DAC med høyere oppløsning kan også ofte ha mindre egenstøy også når den jobber med lavere oppløsning.

Kabinettet til DAC Mini er i solid aluminium, med detaljer i rustfritt stål og rødt. USB-kabel følger med. Veiledende utsalgspris er 1095 kroner.

Vi har fått inn DAC-en til test, omtale kommer siden.

ttmicro.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.