Search
Generic filters

Bang & Olufsen rocker i Audi S6, S7 og S8

Audis nye flaggskip bryter lydmuren både utvendig og innvendig.

Audis S-modeller er kjent for sin diskré luksus og sportslige karakter. De ser til forveksling like ut som A-modellene de er basert på, bare med adskillig mer pulver under panseret: 520 hk i nye S8, og 420 hk i den nye generasjonen S7 og S6 for å være nøyaktig.

Mange bilentusiaster vil nok hevde at lyden av en fireliters twin turbo V8 er mer enn nok, men en bil i denne klassen må selvfølgelig ha et stereoanlegg som står i stil. Audi har som på tidligere S-generasjoner valgt å la Bang & Olufsen stå for de musikalske kreftene.

19 høyttalere og 1300 watt

I toppmodellen S8 dreier det seg om hele 19 høyttalere skjult rundt om i kupéen (S6/S7 har 15), som alle drives aktivt av B & Os ICEpower forsterkere med over 1300 watt til rådighet. Frontkanalene bruker akustiske linser, kjent fra hi-fi modellene Beolab 5 og 9, til å spre diskantlyden 180º kontrollert, og med færrest mulig refleksjoner. I tillegg brukes flere diskanter og mellomtoner på strategiske plasser for at også passasjerene skal nyte godt av lyden. Bassen besørges av 4 stykk 6,5″ midbasser og en 8″ subwoofer.

Hjertet i systemet er en avansert DSP (digital signalprosessor) som optimaliserer lydbildet for fører og/eller passasjerer og ikke minst, tilpasser lydstyrken i forhold til fart, vei- og vindstøy. Audi-modellene bruker dessuten Active Noise Cancellation, en teknikk kjent fra støyisolerende hodetelefoner, som måler og kompenserer for veistøy ved å sende et signal i motfase ut gjennom høyttalerne.

Ekstrautstyr

For å få tilgang til den gode lyden må du naturligvis krysse av for Bang & Olufsen Advanced Sound System i utstyrslista, en opsjon som vil koste deg i overkant av 70.000 kroner avhengig av modell. Men sett i forhold til hva de nye S-bilene vil koste på norske skilter er det nok for en dråpe i havet å regne, og vel verdt det for den som setter pris på god lyd.

Hvis en splitter ny Audi S er mer enn hva lommeboka tåler, er det verdt å nevne at også Audi A5 leveres med en enklere variant av systemet.

Bang & Olufsen leverer også til anlegg til utvalgte Mercedes, BMW og Aston Martin modeller, og er med dette en av de største leverandørene av high-end lydsystemer for bil.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.