Bang & Olufsen rocker i Audi S6, S7 og S8

Audis nye flaggskip bryter lydmuren både utvendig og innvendig.
Annonse
Annonse
forfatter

Audis S-modeller er kjent for sin diskré luksus og sportslige karakter. De ser til forveksling like ut som A-modellene de er basert på, bare med adskillig mer pulver under panseret: 520 hk i nye S8, og 420 hk i den nye generasjonen S7 og S6 for å være nøyaktig.

Mange bilentusiaster vil nok hevde at lyden av en fireliters twin turbo V8 er mer enn nok, men en bil i denne klassen må selvfølgelig ha et stereoanlegg som står i stil. Audi har som på tidligere S-generasjoner valgt å la Bang & Olufsen stå for de musikalske kreftene.

19 høyttalere og 1300 watt

I toppmodellen S8 dreier det seg om hele 19 høyttalere skjult rundt om i kupéen (S6/S7 har 15), som alle drives aktivt av B & Os ICEpower forsterkere med over 1300 watt til rådighet. Frontkanalene bruker akustiske linser, kjent fra hi-fi modellene Beolab 5 og 9, til å spre diskantlyden 180º kontrollert, og med færrest mulig refleksjoner. I tillegg brukes flere diskanter og mellomtoner på strategiske plasser for at også passasjerene skal nyte godt av lyden. Bassen besørges av 4 stykk 6,5″ midbasser og en 8″ subwoofer.

Annonse

Hjertet i systemet er en avansert DSP (digital signalprosessor) som optimaliserer lydbildet for fører og/eller passasjerer og ikke minst, tilpasser lydstyrken i forhold til fart, vei- og vindstøy. Audi-modellene bruker dessuten Active Noise Cancellation, en teknikk kjent fra støyisolerende hodetelefoner, som måler og kompenserer for veistøy ved å sende et signal i motfase ut gjennom høyttalerne.

Ekstrautstyr

For å få tilgang til den gode lyden må du naturligvis krysse av for Bang & Olufsen Advanced Sound System i utstyrslista, en opsjon som vil koste deg i overkant av 70.000 kroner avhengig av modell. Men sett i forhold til hva de nye S-bilene vil koste på norske skilter er det nok for en dråpe i havet å regne, og vel verdt det for den som setter pris på god lyd.

Hvis en splitter ny Audi S er mer enn hva lommeboka tåler, er det verdt å nevne at også Audi A5 leveres med en enklere variant av systemet.

Annonse

Bang & Olufsen leverer også til anlegg til utvalgte Mercedes, BMW og Aston Martin modeller, og er med dette en av de største leverandørene av high-end lydsystemer for bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.