Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bang & Olufsen rocker i Audi S6, S7 og S8

Audis nye flaggskip bryter lydmuren både utvendig og innvendig.

Skrevet av / 14.09.11 - 17:13
Bang & Olufsen rocker i Audi S6, S7 og S8

Audis S-modeller er kjent for sin diskré luksus og sportslige karakter. De ser til forveksling like ut som A-modellene de er basert på, bare med adskillig mer pulver under panseret: 520 hk i nye S8, og 420 hk i den nye generasjonen S7 og S6 for å være nøyaktig.

Mange bilentusiaster vil nok hevde at lyden av en fireliters twin turbo V8 er mer enn nok, men en bil i denne klassen må selvfølgelig ha et stereoanlegg som står i stil. Audi har som på tidligere S-generasjoner valgt å la Bang & Olufsen stå for de musikalske kreftene.

19 høyttalere og 1300 watt

I toppmodellen S8 dreier det seg om hele 19 høyttalere skjult rundt om i kupéen (S6/S7 har 15), som alle drives aktivt av B & Os ICEpower forsterkere med over 1300 watt til rådighet. Frontkanalene bruker akustiske linser, kjent fra hi-fi modellene Beolab 5 og 9, til å spre diskantlyden 180º kontrollert, og med færrest mulig refleksjoner. I tillegg brukes flere diskanter og mellomtoner på strategiske plasser for at også passasjerene skal nyte godt av lyden. Bassen besørges av 4 stykk 6,5″ midbasser og en 8″ subwoofer.

Hjertet i systemet er en avansert DSP (digital signalprosessor) som optimaliserer lydbildet for fører og/eller passasjerer og ikke minst, tilpasser lydstyrken i forhold til fart, vei- og vindstøy. Audi-modellene bruker dessuten Active Noise Cancellation, en teknikk kjent fra støyisolerende hodetelefoner, som måler og kompenserer for veistøy ved å sende et signal i motfase ut gjennom høyttalerne.

Ekstrautstyr

For å få tilgang til den gode lyden må du naturligvis krysse av for Bang & Olufsen Advanced Sound System i utstyrslista, en opsjon som vil koste deg i overkant av 70.000 kroner avhengig av modell. Men sett i forhold til hva de nye S-bilene vil koste på norske skilter er det nok for en dråpe i havet å regne, og vel verdt det for den som setter pris på god lyd.

Hvis en splitter ny Audi S er mer enn hva lommeboka tåler, er det verdt å nevne at også Audi A5 leveres med en enklere variant av systemet.

Bang & Olufsen leverer også til anlegg til utvalgte Mercedes, BMW og Aston Martin modeller, og er med dette en av de største leverandørene av high-end lydsystemer for bil.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top