SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Bang & Olufsen rocker i Audi S6, S7 og S8

Audis nye flaggskip bryter lydmuren både utvendig og innvendig.

Audis S-modeller er kjent for sin diskré luksus og sportslige karakter. De ser til forveksling like ut som A-modellene de er basert på, bare med adskillig mer pulver under panseret: 520 hk i nye S8, og 420 hk i den nye generasjonen S7 og S6 for å være nøyaktig.

Mange bilentusiaster vil nok hevde at lyden av en fireliters twin turbo V8 er mer enn nok, men en bil i denne klassen må selvfølgelig ha et stereoanlegg som står i stil. Audi har som på tidligere S-generasjoner valgt å la Bang & Olufsen stå for de musikalske kreftene.

19 høyttalere og 1300 watt

I toppmodellen S8 dreier det seg om hele 19 høyttalere skjult rundt om i kupéen (S6/S7 har 15), som alle drives aktivt av B & Os ICEpower forsterkere med over 1300 watt til rådighet. Frontkanalene bruker akustiske linser, kjent fra hi-fi modellene Beolab 5 og 9, til å spre diskantlyden 180º kontrollert, og med færrest mulig refleksjoner. I tillegg brukes flere diskanter og mellomtoner på strategiske plasser for at også passasjerene skal nyte godt av lyden. Bassen besørges av 4 stykk 6,5″ midbasser og en 8″ subwoofer.

Hjertet i systemet er en avansert DSP (digital signalprosessor) som optimaliserer lydbildet for fører og/eller passasjerer og ikke minst, tilpasser lydstyrken i forhold til fart, vei- og vindstøy. Audi-modellene bruker dessuten Active Noise Cancellation, en teknikk kjent fra støyisolerende hodetelefoner, som måler og kompenserer for veistøy ved å sende et signal i motfase ut gjennom høyttalerne.

Ekstrautstyr

For å få tilgang til den gode lyden må du naturligvis krysse av for Bang & Olufsen Advanced Sound System i utstyrslista, en opsjon som vil koste deg i overkant av 70.000 kroner avhengig av modell. Men sett i forhold til hva de nye S-bilene vil koste på norske skilter er det nok for en dråpe i havet å regne, og vel verdt det for den som setter pris på god lyd.

Hvis en splitter ny Audi S er mer enn hva lommeboka tåler, er det verdt å nevne at også Audi A5 leveres med en enklere variant av systemet.

Bang & Olufsen leverer også til anlegg til utvalgte Mercedes, BMW og Aston Martin modeller, og er med dette en av de største leverandørene av high-end lydsystemer for bil.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.