Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Balansert lyd hele veien

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

Nostalgikere vil huske TEAC mer for kassett- og spolebåndspillerne enn platespillere, men de har faktisk holdt på med vinyl en stund. Noen av dem er riktig gode, og det kan godt være tilfelle for denne også.

TEAC TN-5BB er som man ser en remdrevet spiller med gjennomsiktig akryltallerken, med noe så uvanlig som balanserte lydutganger på baksiden. Den har ubalanserte utganger også, men med de balanserte kan kan koble spilleren til de balanserte inngangene på phono-trinnet som vi straks skal komme tilbake til.

Spilleren er ellers utstyrt med en s-formet tonearm hentet fra japanske SAEC, med knivsodd-oppheng og avtakbart pickuphus. Armen har også høydejustering opptil + 6 mm, og automatisk armlift ved platens slutt.

Chassiset som bidrar mye til totalvekten på 10,6 kg, er laget av en sandwich av kunstig marmor, washi-papir og MDF-plater, og har fire høydejusterbare føtter i aluminium på undersiden.

Under den 20 mm tykke akryltallerkenen, sitter en optisk sensor som registrerer rotasjonshastigheten og korrigerer den med en servo som styrer hastigheten til motoren, via et såkalt Platter Rotation Sensing Servo System (PRS3). Som kan stilles til 33 1/3, 45 og 78 o/m.

TEAC-spilleren leveres med en Ortofon 2M RED MM-pickup, og er i salg i løpet av september til 18.000 kr.

Annonse

Omtrent samtidig kommer TEAC PE-505, som er en phono-forsterker for MM- og MC-pickuper, med balanserte inn- og utganger. Perfekt for TEAC-spilleren altså.

Phono-trinnet har valgbare RIAA-kurver, Decca, Colombia og RIAA, sånn at den er kompatibel med eldre plateinnspillinger. Den har også valgbar belastningsimpedanse i sju trinn fra 10 til 1 kOHM på MC-trinnet, og valgbar kapasitans på MM-trinnet.

Den har også et subsonisk filter som demper bassen under 17 Hz (24dB/oktav), og brukeren kan måle korrekt belastningsimpedans på en tikoblet pickup, fra en knapp på fronten.

RIAA-trinnet fra TEAC har også demagnetesering som kan avmagnetisere jernkjerner på MC-pickuper og step-up transformatorer, ved å spille av en plate i 30 sekunder med bryteren på fronten i Demag-posisjon.

Prisen er oppgitt til 18.000 kr også for PE-505.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.