Search
Generic filters

Balansert lyd hele veien

TEAC slipper både platespiller, og phono-forsterker.

Nostalgikere vil huske TEAC mer for kassett- og spolebåndspillerne enn platespillere, men de har faktisk holdt på med vinyl en stund. Noen av dem er riktig gode, og det kan godt være tilfelle for denne også.

TEAC TN-5BB er som man ser en remdrevet spiller med gjennomsiktig akryltallerken, med noe så uvanlig som balanserte lydutganger på baksiden. Den har ubalanserte utganger også, men med de balanserte kan kan koble spilleren til de balanserte inngangene på phono-trinnet som vi straks skal komme tilbake til.

Spilleren er ellers utstyrt med en s-formet tonearm hentet fra japanske SAEC, med knivsodd-oppheng og avtakbart pickuphus. Armen har også høydejustering opptil + 6 mm, og automatisk armlift ved platens slutt.

Chassiset som bidrar mye til totalvekten på 10,6 kg, er laget av en sandwich av kunstig marmor, washi-papir og MDF-plater, og har fire høydejusterbare føtter i aluminium på undersiden.

Under den 20 mm tykke akryltallerkenen, sitter en optisk sensor som registrerer rotasjonshastigheten og korrigerer den med en servo som styrer hastigheten til motoren, via et såkalt Platter Rotation Sensing Servo System (PRS3). Som kan stilles til 33 1/3, 45 og 78 o/m.

TEAC-spilleren leveres med en Ortofon 2M RED MM-pickup, og er i salg i løpet av september til 18.000 kr.

Omtrent samtidig kommer TEAC PE-505, som er en phono-forsterker for MM- og MC-pickuper, med balanserte inn- og utganger. Perfekt for TEAC-spilleren altså.

Phono-trinnet har valgbare RIAA-kurver, Decca, Colombia og RIAA, sånn at den er kompatibel med eldre plateinnspillinger. Den har også valgbar belastningsimpedanse i sju trinn fra 10 til 1 kOHM på MC-trinnet, og valgbar kapasitans på MM-trinnet.

Den har også et subsonisk filter som demper bassen under 17 Hz (24dB/oktav), og brukeren kan måle korrekt belastningsimpedans på en tikoblet pickup, fra en knapp på fronten.

RIAA-trinnet fra TEAC har også demagnetesering som kan avmagnetisere jernkjerner på MC-pickuper og step-up transformatorer, ved å spille av en plate i 30 sekunder med bryteren på fronten i Demag-posisjon.

Prisen er oppgitt til 18.000 kr også for PE-505.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.